Hollandse lentepracht

 

Dit jaar hielden de bolletjes zich lang schuil: veel te koud. Maar nu het eenmaal zo ver is…

 

Waar ik vandaan kom is de vette kleigrond absoluut ongeschikt voor bloembollen. De eerste keer dat ik de bloemenvelden zag zal ik dan ook niet snel vergeten. Als die kleuren deden bijna pijn aan mijn ogen. Dit jaar hielden de bolletjes zich lang schuil: veel te koud. Maar nu het eenmaal zo ver is!

 

De bollenvelden in de kop van Noord Holland, in het gebied rond het Zuid Hollandse Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout én in West Friesland zijn er klaar voor. Verschillende wandel-, fiets- en autoroutes leiden je door het landschap en langs al die duizelingwekkende bloemenpracht.

 

Maar ook in mijn eigen stad is het feest. Met ‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ als motto, fleurt  het Tulp Festival, dat de hele maand april (of zolang de tulpen bloeien) duurt, het straatbeeld op. 

 

Van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West kom je honderdduizenden tulpen in potten, bakken en plantsoenen tegen. Een wandeling of fietstocht langs de 85 locaties is een uitgelezen kans voor Amsterdammers én haar bezoekers om de stad ook eens van een andere kant te leren kennen. Een gids met routekaarten wijst je de weg en vertelt je alles over de verschillende tulpensoorten.

 

 

 

Dit is de link die je meer vertelt over de bollenvelden: www.myfootprints.nl

 

En deze geeft informatie over het Tulpfestival: www.tulpfestival.com

 

 

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en heeft twee kookboeken op haar naam staan. Sinds 2004 is ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Zonder schrijven kan ze niet. Franska zag wel iets in haar columns. Die gaan over haar leven, over vriendschappen, over liefde en over haar huwelijk dat gepland staat voor komende zomer. Brigitte heeft een stiefdochter, stiefzoon en dochter uit haar eerste huwelijk. Met haar verloofde heeft ze Jip: een plaatje van een Australian Sheppard.