Hoeveel kopjes koffie?

 Want ik heb op deze maandagochtend zeker al een paar naar binnen gewerkt. 

 

Je blijft de discussie horen om je heen: is koffie nou wel goed voor je of niet goed voor je? Hoeveel koffie mag je op een dag drinken? Is cafeïne nou wel of niet goed voor ons? De discussie die ik wel eens met mezelf heb over koffie is of koffie me nou daadwerkelijk wakker houdt. Voor iedereen zal dat natuurlijk anders zijn, maar ik krijg er niet per se een energiekick van. Misschien omdat ik al redelijk druk ben van mezelf? 

 

Maar goed, ik dwaal een beetje af. Britse onderzoekers (aan de universiteit van Southampton) zijn opnieuw koffie gaan onderzoeken en hebben maar liefst 200 studies hierover geanalyseerd. Klinkt als heel veel tijd (en heel veel kopjes koffie, neem ik aan).
 

Hoeveel kopjes koffie per dag is goed voor ons? Drie tot vier koppen. Mag je meer drinken? Ja, dat mag, maar dan is koffie minder effectief voor onze gezondheid. Er kwam namelijk uit het onderzoek dat koffie drinken de kans op verschillende ziektes vermindert. 

 

 

Nou, dan blijf ik bij mijn vier koppen koffie per dag. Nu ik het er toch over heb, laat ik maar eventjes een kop koffie gaan zetten. Misschien dat mijn buurvrouw Danique er ook wel eentje lust. 
 

Hoeveel koppen koffie drink jij? 

 

 

Bron: The Guardian

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares