Hoe komen we in hemelsnaam die meivakantie door?

 

En toen was het meivakantie, jippie!

 

Of eigenlijk helemaal niet zo jippie. Want we zouden met de hele familie naar Portugal gaan, maar dat gaat natuurlijk niet door. En dat blijft toch ongelofelijk jammer. Dus wat doe je dan, met drie kleine kinderen, als je zoveel mogelijk thuis moet blijven? Ik heb een heerlijk huis met dito tuin, maar de muren en mijn gazon komen inmiddels een beetje op me af. En de kinderen de hele vakantie achter het behang plakken is ook zo sneu.

 

Je moet toch wat, en dus maken we een vakantie-bucketlist. Gewapend met een vel wit papier en een stift mag ieder gezinslid om de beurt iets opnoemen. Een film kijken, roept de een. De kinderen zijn een hele dag de baas, roept de ander. Een ‘vet moeilijke’ taart maken, ja, zo eentje van Heel Holland Bakt! Een speurtocht door het huis. De ideeën blijven komen en ik schrijf gedwee alles op. Zo gaan we ‘s avonds na het eten zwemmen in zee, slepen we alle matrassen naar de woonkamer voor een logeerpartij met het hele gezin, ontbijten we een keer met ijs, maken we een waterbaan in de tuin, gaan we in de duinen op zoek naar bramen om zelf jam van te maken en mogen ze bij de plaatselijke speelgoedwinkel iets uitzoeken.

 

En zo gaan we proberen onze dagen zo goed en leuk mogelijk door te komen. En wordt het gemis van het strand, de zee en het lekkere eten bij ons vakantieadres in Portugal misschien een klein beetje minder. Hopelijk blijft de zon schijnen en kunnen we elke dag hier in de buurt even lekker naar buiten. Die twee weken zullen vast zo om zijn. Voor de kids helemaal. De gedachte alleen al dat ik na de meivakantie mijn rol als juf weer naast me neer mag leggen en louter hoef te moederen, vind ik heerlijk. Het wordt vast een meivakantie om nooit te vergeten.

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman