Hoe is de kerst van Ghislaine Maxwell?

 

Een van de vele dingen aan de lange lijst met zaken die ik niet begrijp is het borgtochtprincipe in de Verenigde Staten.

 

 

Beschik je over een legertje advocaten en grossier je in zes of zeven nullen, dan is de kans groot dat je, wat je ook hebt gedaan, niet in een oranje overall op een kamer van twee bij een hoeft te bivakkeren, maar wellicht gewoon in een suite kan verblijven.

 

Oké, je moet een enkelband dragen en je moet zelf de kosten dragen voor bewaking die 24 uur per dag aanwezig is om te kijken wat je allemaal uitspookt.

 

In het geval van Ghislaine Maxwell is de borgsom 28 miljoen. Het schijnt dat zij en haar man al 22 miljoen beschikbaar hebben. De laatste zes worden ongetwijfeld geschokt door een fout rijk vriendje dat er heel wat aan gelegen is om ervoor te zorgen dat de Maxwell-Epstein-beerput niet nog verder opengaat.

 

De advocaten van Maxwell klagen dat die arme Ghislaine is afgevallen en haaruitval heeft en dat het daarom ondraaglijk voor haar is om in de gevangenis in Brooklyn te zitten. Tja, meid daar had je misschien van tevoren over na moeten denken. Maar de kans dat Maxwell op borgtocht wordt ‘losgelaten’, daar moeten we straks dus niet van schrikken.

 

You can run, but you can’t hide. En ik sluit maar weer in stijl af: karma is een kreng, Ghislaine. Net als jij.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach