Hoe gaat het nu met prinses Caroline?

 

Over de liefdes en het roerige leven van Caroline van Monaco. 

 

Ze is de eerste dochter van Reinier III van Monaco en prinses Grace: prinses Caroline van Monaco. Tot de geboorte van haar broer Albert was ze de kroonprinses. Later kregen Caroline en Albert nog een zusje, Stephanie. 

 

De moeder van prinses Caroline overleed op 52-jarige leeftijd na een verschrikkelijk auto-ongeluk. Grace kreeg een beroerte tijdens het autorijden en verloor daardoor de macht over het stuur. Prinses Stephanie zat naast haar moeder in de auto toen het gebeurde. 

 

In 1978 trouwde Caroline met een bankier uit Parijs, Philippe Junot. Maar niet iedereen was blij met dit huwelijk vanwege het grote leeftijdsverschil en omdat Philippe nogal bekend stond als playboy. Niemand was dus verbaasd dat dit huwelijk eindigde in een echtscheiding. 

 

Een paar jaar later, in 1983, trouwde Caroline met Stefano Casiraghi. Samen kregen zij drie kinderen: Andrea, Charlotte en Pierre. Maar weer sloeg het noodlot toe. Stefano overleed op dertigjarige leeftijd door een race-ongeluk met een speedboot. Caroline bleef gebroken achter met drie kinderen en besloot om een tijdje in Saint-Remy te gaan wonen, ver weg van het hofleven in Monaco. 

 

Maar na een aantal jaren werd ze toch weer verliefd. Dit keer op een Duitse prins. In januari 1999 trouwde ze met Ernst-August van Hannover. In datzelfde jaar werd Alexandra geboren, het vierde kindje van Caroline. Maar ook deze liefde was geen blijvertje. De prins en Caroline leven al ruim tien jaar niet meer samen. Tot een echte scheiding is het nog steeds niet gekomen. 

 

 

Toen haar moeder Grace overleed nam Caroline, op verzoek van haar vader, een paar ceremoniële taken over. Ze was vaak aan zijn zijde te zien en richtte zich met name op goede doelen zoals Het Rode Kruis en De Prinses Grace Foundation. 

 

Vroeger danste Caroline graag en had ze een grote interesse in muziek. Ze speelde piano en fluit en volgde balletlessen. Inmiddels heeft ze zes kleinkinderen waarmee ze hopelijk deze interesses kan delen. Ik zie het al helemaal voor me, hoe ze samen een instrument bespelen of wat danspasjes oefenen. 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers