Hoe gaat het nu met die jongen uit Home Alone

 

Hij speelde in een van de bekendste kerstfilms ooit. Maar na het succes van Home Alone ging het wat minder goed met Macaulay Culkin, de jongen die Kevin McCallister speelt in de film. 

 

Traditiegetrouw keken wij vroeger ieder jaar naar Home Alone. Tussen het hoofdgerecht en het dessert in mochten wij in het kleine kamertje bij mijn oma thuis genieten van deze kerstfilm met in de hoofdrol Macaulay Culkin. Het was lachen gieren brullen in dat kleine kamertje als hij die boeven iedere keer maar weer op het verkeerde pad stuurde.

 

Over iets meer dan een week vier ik weer samen met mijn familie kerst bij mijn lieve omi. Ik blijf nu gezellig aan tafel zitten, maar ik vroeg me wel af hoe het nu met Macaulay Culkin gaat.

 

In 1980 werd hij in New York geboren als derde in een gezin met zeven kinderen. Op tienjarige leeftijd brak hij door met de eerste Home Alone-film. Macaulay verdiende er miljoenen dollars mee.

 

Zijn ouders Kid Culkin en Patricia Bentrup kregen ruzie over de verdeling van het fortuin dat hun zoon verdiend had. Kid, die ook zijn manager was, werd beschuldigd van wanbeheer. Toen ze uit elkaar gingen voerden ze een voogdijstrijd over hun kinderen en het fortuin van Macaulay. Zijn moeder won uiteindelijk en kreeg de volledige voogdij over haar zeven kinderen.

 

Macaulay raakte als tiener verslaafd aan drugs maar heeft daarna toch nog in een aantal films geacteerd, zoals Richie Rich, Party Monster en Robot Chicken.

 

In 1998 trouwde hij met actrice Rachel Miner, maar dat huwelijk duurde slechts 2 jaar. Daarna was hij jarenlang samen met actrice Mila Kunis en sinds 2017 heeft hij een relatie met Rachel Miner, ook actrice.

 

 

Dit jaar zal de kerstklassieker voor het eerst in jaren niet op televisie te zien zijn. Daarom is radio-dj Sander Hoogendoorn een inzamelingsactie begonnen om de film op de radio te laten horen. ‘Een kerst zonder Home Alone is als Sinterklaas zonder pepernoten. Ondenkbaar’, vindt Sander.

 

Voor iedere vijf euro die gedoneerd wordt aan Serious Request wordt 1 minuut van de Home Alone-film op de radio uitgezonden. Inmiddels heeft 3FM van Disney toestemming gekregen om de film uit te zenden en is het streefbedrag gehaald. De film is vanochtend om 07:00 op 3FM uitgezonden.

 

Heb je ‘m net gemist, dan draait ie misschien nog in de bios bij jou in de buurt. Je vindt de film zeker op Disney+.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers