Hippe ballen

 

Toen ik het voor het eerst zag vond ik het maar raar. Ik houd namelijk van tradities. En wij hadden altijd rode ballen, dus dat wilde ik nu ook. Maar hoe vaker ik ze zag, hoe leuker ik ze vond.

 

Goedemiddag! Had ik je al verteld dat ik verhuisd ben? Niet ver hoor. Nee, gewoon naar de andere kant van de stad. De tijd was gekomen dat mijn broer en ik ons mooie appartementje gingen verlaten om zelf iets nieuws op te bouwen. Zo ging hij naar het noorden en ik naar het westen. Hij met een vriend. Ik met mijn vriend. Hij werkt nog wel in Londen, maar hij is bijna elk weekend hier in ons fijne huisje, twintig minuten van Schiphol, met balkonnetje, nieuwe keuken en ruime woonkamer die ideaal is voor feestjes met vrienden en gezellige diners.

 

 

Maar sinds ik verhuisd ben, kom ik er de hele tijd achter dat er dingen zijn die ik nog mis. Zo heb ik bijvoorbeeld niks om mijn kerstboom mee te decoreren. En die kerstboom, die moet er komen. Dus ben ik even wezen shoppen. En zo kwam ik erachter dat er een nieuwe trend gaande is. We stoppen geen normale, ronde, glimmende kerstballen in onze bomen. Het is geen simpele keus meer of je voor een zilveren of gouden boom gaat. Of rode of blauwe ballen. Nee, het is een stuk moeilijker geworden, want we horen nu dus ook donuts en teckels en sushi en suikerspin, Minions, hotdogs, tosti’s met beleg of bad-eenden aan die prikkende takken te hangen.

 

 

Toen ik het voor het eerst zag vond ik het maar raar. Ik houd namelijk van tradities. En wij hadden altijd rode ballen, dus dat wilde ik nu ook. Maar hoe vaker ik ze zag, hoe leuker ik ze vond. Want hoe schattig is die kauwgomballenautomaat? En je hebt dus ook kerstballen met gin erin! Zo kan je elke avond aan de gin-tonic. En omdat mijn winkelmandje nu vol ligt met de leukste dacht ik dat jij ze ook wel leuk zou vinden. Dus hier heb je ze, de hipste kerstballen van 2018.

 

 

  1. Sushibord € 11,95 De Bijenkorf 
  2. Koffiezetapparaat € 11,95 De Bijenkorf
  3.  Kersttecke € 12,95 De Bijenkorf
  4. Glitterflamingo € 12,95 De Bijenkorf
  5. Bierkrat € 10,95 De Bijenkorf 
  6. AH Han­ger kro­ket € 2.99 Albert Heijn
  7. Set 3 Kerstballen Frankrijk €17,95 &Klevering
  8. Kerst espresso pot € 12,99 Sissy boy
  9. Blauw/groen auto ornament €11.95 Vondels
  10. Gouden wolk WOW! € 11,95 Vondels

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn