Hilarisch: Martijn Koning legt je even het fijne van tennis uit

 

Ik ben dus weer lid van een tennisclub. En sinds dit jaar zit ik zelfs op les. Of ik goed ben? Daar zijn de meningen wat over verdeeld.

 

Ik vind het in ieder geval heel leuk en daar gaat het natuurlijk om. Maar het is wel een aparte sport. Een vriend van mij die zich heeft ‘gejoind’ bij ons tennisgroepje, had nog nooit een racket vastgehouden en wist niks van de puntentelling en de etiquette — want zó, die is er bij tennis. Of ik hem dat heb uitgelegd? Welnee joh, veel te veel gedoe.

 

Ik heb hem gewoon even dit filmpje van Martijn Koning doorgestuurd. Dan begrijp je het meteen. Of dan begrijp je in ieder geval dat er van tennis niet echt veel te begrijpen valt. En of je Martijn Koning nou grappig vindt of niet: dit filmpje vind ik echt hilarisch.

 

En zeg nou eerlijk: wat is de logica bij deuce, voordeel, nadeel, van 30 naar 40? En laat me niet beginnen over de tie break… Daar kan ik echt geen touw aan vastknopen. En telkens maar wisselen van service en van kant. Wij wisten met z’n vieren te presteren dat precies één persoon op de juiste plek stond tijdens de tie break. Als ik er zo over nadenk zijn we waarschijnlijk niet echt een modelgroepje…

 

‘Tennis is bedacht door de grootste valsspeler aller tijden’, aldus Martijn Koning. Nou, ik ben benieuwd. Ik speel dinsdagavond m’n eerste wedstrijd en ben nu natuurlijk al hartstikke zenuwachtig. Snel maar even de officiële regels van de tie break uit m’n hoofd leren.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer