High tea in 15 minuten

 

Deze recepten zijn binnen een kwartier klaar en maken je high tea compleet.

 

  

Als je nog een plek zoekt om chic aan de thee te nippen, moet je even hier kijken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag. Moeilijk? Helemaal niet.

 

 Scones

 

 

 

Dit heb je nodig

  • Scone bakvorm
  • 160 g bloem
  • 11/4 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 2 el margarine
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml melk
  • 32 g rozijnen of bosbessen
  • Suiker of een kaneelsuikermengsel om mee te bestrooien
  • Slagroom en jam

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet de scone bakvorm in en bestuif met 1 el bloem. In een grote kom meng je bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg de margarine, het ei en de melk toe en mix goed door elkaar. Als het deeg klaar is voeg je de rozijnen of bosbessen toe. Vul de scone bakvorm met het deeg. Bestrooi met suiker of het kaneelsuikermengsel. Bak 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Lekker warm serveren met slagroom, jam en natuurlijk een heerlijk kopje thee.

 


 

Rabarber Meringue

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 450 g rabarber in 2,5 cm gesneden stukjes
  • 64 g suiker
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1/2 tl geraspte sinaasappelschil

 

Meringue:

  • 300 g poedersuiker
  • 1 licht geklopt eiwit
  • Slagroom

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Mix de rabarber met suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil. Laat 5 minuten staan en zet dan 10 minuten in de oven.

 

Terwijl de rabarber in de oven staat klop je in een kom het eiwit bijna stijf. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en klop tot het helemaal stijf is. Dit kun je checken door de kom ondersteboven te houden. Valt er geen schuim uit? Dan is het goed. Schep er dan met een lepel kleine ballen uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bord. Telkens met drie tegelijk. Zet het bord gedurende 1,5 minuten in de magnetron. Dan worden de schuimballen een soort meringues. Blijf dit doen totdat alle schuimballen in de magnetron zijn geweest. Laat ze afkoelen.

 

Als de rabarber de oven uit is en de meringues zijn afgekoeld, leg je wat stukjes rabarber op de meringues. Serveer met lekker veel slagroom en smullen maar.

 


 

Minidonuts

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig

  • Minidonutbakvorm
  • 70 g gesmolten boter
  • 100 g suiker
  • 1 groot ei
  • 120 ml melk
  • 1 el vanille-extract
  • 2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 180 g bloem
  • Suiker of suikerkaneelmengsel om mee te bestrooien

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de minidonutbakvorm in. Meng dan in een grote kom de boter en suiker en mix het tot het een zacht geheel wordt. Voeg dan het ei, melk, en vanille-extract toe. Als dit één substantie is voeg je het bakpoeder, zout en de bloem toe. Vul de vormpjes van de bakvorm tot de helft met deeg. Bak zo’n 8-10 minuten in de oven.

 

 

 

Lekkere pot thee erbij en genieten maar.

 

Eet smakelijk!

 

 

Beeld: A beautiful plate