Het was te mooi om waar te zijn

 

Als de dochter van Mariette eindelijk de liefde van haar leven ontmoet is ze dolgelukkig. Maar het bleek allemaal te mooi om waar te zijn.

 

 

 

‘Boven hoor ik de deur van de badkamer opengaan. Het is al elf uur in de ochtend maar blijkbaar is Lieke, mijn dochter, nu pas wakker. Het zou me niet verbazen als ze weer de hele nacht wakker heeft gelegen door de geldzorgen, veroorzaakt door haar ex-vriend.

 

Sinds een paar maanden woont Lieke weer thuis. Ze kon de huur van haar appartement na het vertrek van Paul, haar ex, in haar eentje niet meer opbrengen. Bovendien heeft ze verschillende schuldeisers achter zich aan die grote bedragen van haar willen, geld dat ze niet heeft voor schulden die zij niet gemaakt heeft. Maar Paul wel en daar liet hij Lieke voor opdraaien.

 

Ze leerde hem kennen in een club, een succesvolle zakenman, en ze viel als een blok voor zijn charmes. Eindelijk had ze de liefde van haar leven gevonden en wat voor een: Paul verwende haar met mooie cadeaus en reisjes en binnen de kortste keren woonden ze samen in een duur huurappartement. Hij was een voorbeeldige schoonzoon die onze dochter gelukkig maakte. Althans dat dachten we. In werkelijkheid was hij een wolf in schaapskleren die ons kind heel behoedzaam in zijn web van leugens trok en haar zo in de val lokte.

 

Onder het mom van samen een toekomst opbouwen had Lieke, zonder er verder goed bij na te denken, een van zijn bedrijven op haar naam laten zetten. Het kon niet op en het zag ernaar uit dat ze samen een gouden toekomst tegemoet gingen. Maar op een dag was Paul met de noorderzon vertrokken. Ze kwam thuis en al zijn spullen waren weg. Zijn kledingkast was leeg, zijn dure horloges en zijn laptop had hij meegenomen. designerkleding was weg, de dure laptop en tv met hifi system. Later die dag stuurde hij haar een appje dat hij het allemaal toch niet zag zitten en zo verdween hij uit haar leven.

 

Toen begon de ellende want ze kwam er al heel gauw achter dat hij op hun zogenaamde bedrijf allerlei leningen had aangevraagd en een leasecontract voor zijn dure auto. Maar hij betaalde niks terug en omdat het bedrijf op Liekes naam staat is zij nu verantwoordelijk om die schulden af te betalen. En zo raakte ze alles kwijt. De liefde van haar leven, haar appartement en haar spaargeld dat bestemd was voor een eigen huisje in de toekomst.

 

Om zo weinig mogelijk uit te geven werkt ze keihard en woont ze weer bij ons. Van haar zonnige toekomst is niets meer over en dat is de keiharde realiteit. Dat doet mij als moeder zoveel pijn om te zien. Haar vriendinnen kopen huizen, gaan trouwen en krijgen kinderen en voor Lieke is het iedere dag weer overleven. Waar Paul met zijn spullen is gebleven is een raadsel. Waarschijnlijk zit hij ergens op Ibiza, op zoek naar een nieuw slachtoffer dat hij met zijn mooie praatjes in zal palmen.

 

Langzaam vallen de puzzelstukjes in elkaar en blijkt dat onze dochter voor 60.000 euro door Paul is opgelicht, maar juridisch heeft ze geen poot om op te staan. Hun toekomst leek te mooi om waar te zijn en dat was ook zo. Een luchtkasteel dat is veranderd in een nachtmerrie waar maar geen einde aan lijkt te komen.’