Het waren toch drie wíjzen?

 

Ik kan zo genieten van de verhalen die Grace Bregman schrijft. Ik dacht, weet je wat, ik vraag of we ze op Franska.nl mogen plaatsen. Dus vandaag kun je weer meegenieten. 

 

 

Volgens mij zijn het tóch echt 3 wijzen die in het Kerstverhaal voorkomen. En niet 3 slimmeriken, zoals de HEMA, Wibra en de Action.

 

Heel Nederland stond weer op zijn kop gisteren. Na de volledige lockdown die onlangs was aangekondigd, vonden deze drie winkels toch dat zij het recht hadden om open te blijven. De ene heeft in sommige filialen wél wat verse producten. De andere twee bedrijven hebben volgens mij alleen wat snoep, chocolade en chips bij de kassa’s liggen. Oké, ik geef het toe, op sommige dagen van de maand best wel essentieel. 
Uiteraard werd er vanuit Den Haag besloten ‘per direct sluiten’, en terecht natuurlijk.

 

Dan zijn er weer mensen die klagen dat de drogisterijen open zijn. Nou is de ene drogisterij bijna een mini-V&D geworden maar ook zij en die andere drogisterijen hebben wel van alles in huis voor pasgeboren baby’s, en keuze voor zelfmedicatie. En dat is zeker essentieel.

 

Joh, ik zelf was gisteren zo blij dat alle verse producten weer waren aangevuld in mijn favoriete supermarkt. Afgelopen maandag liep ik de supermarkt binnen en dacht: ‘Nee hè, dit is een déjà vu.’ Alle groentes, aardappelen en fruit waren op. Niet dankzij de hamsteraars dit keer, maar dankzij de protesten van de boeren. (Moet ook gebeuren, maar wat een timing, midden in de kerstdrukte. Voelt een beetje als luchtvaartpersoneel dat gaat staken in het hoogseizoen van de vakanties.) 

 

Enfin, er was nog één bamipakket. Ik eet nooit bami, maar het smaakte prima die avond. En wat verspakketten waren er nog. Ik koos voor de Indian curry, altijd goed. En laat nou beide pakketten een verse rode peper bevatten. Die heb ik apart gehouden en dat wordt vanavond een spaghetti aglio e olio. Kijk, dat is pas slim en best wel een beetje wijs, toch?

 

Door: gastcolumnist Grace Bregman

Grace houdt van haar gezin, familie, vrienden, thee, etentjes organiseren, Italië en New York. Stewardess in een vorig leven, en op dit moment Pink Ribbon ambassadeur, promotor van binnenstad Groningen en gastvrouw op evenementen.