Het Televizier­Ring­Gala in 10 punten

 

Alles wat je niet zag op tv

 

De hoogte concentratie pailletten ooit gemeten, was gisteren in AFAS Life in Amsterdam. Daar vond het Televizier-Ring Gala plaats met de dresscode: black tie en in televisieland staat dat, blijkbaar, gelijk aan pailletten. Black tie is glitter en glamour en aangezien glamour lastig is als je door de plassen langs de Burger King en de Decathlon richting loper moet bewegen (je kauwgom uitspugend en je paraplu wegmoffelend), gaf iedereen even gas op het gegeven paillet.

 

Daan en ik waren er als aanhang van Eva Jinek (mijn man maakt haar programma) en vermaakten ons kostelijk. Hier komen de feiten.

 

1.     Floortje had de mooiste jurk

Ik was en ben natuurlijk team Eva (en zij had een beeldschone speciaal voor haar gemaakte jurk aan van Oso Couture), maar die van Flóórtje. Een zwarte, vloerlange Jan Taminiau die bezet was duizenden op veertjes lijkende kwastjes. Beeldschoon, inclusief de lage rug.

 

2.     Leco had het druk

Hij verzorgde de make-up van Ster-winnaar Chantal Janzen en van Simone Kleinsma die het intens mooie ‘Vanavond of vannacht’ zong. Zo klein en lief en puur. Ik zet ‘m stiekem op mijn lijstje van mijn begrafenismuziek.

 

3.     Echt een heel leuk grapje

Arjen Lubach had de allerleukste top 10 waarin hij onze minister-president en het Carolien-debacle op de korrel nam. Je hoorde het fragment waarbij Mark Rutte zijn Carolien aanroept en Arjen schudt zijn hoofd. Die Mark Rutte toch. Hij zegt ‘die derde punt’. Misschien had je het moeten zien om te horen hoe grappig het is. Later in zijn top 5 roept Arjen zelf ook hulp in van Caroline. En hoe grappig is het dat Caroline de Bruijn dan een klein cameootje doet.

 

4.     Gijs van Dam

Weet je nog, die producer die door Jelle Brandt Corstius achter de trekhaak werd gebonden en door elk denkbare vuilnisbelt werd getrokken? Die heeft dus lekker een hoge functie bij Talpa en liep breedgeschouderd en met hervonden zelfvertrouwen op het feest. Zo.

 

5.     De moeder van Elise Schaap

Was zo trots dat ze aan heel veel mensen vertelde dat ze de moeder van Elise Schaap was. Maar dat hoefde ze echt niet te doen, zelden zag ik twee mensen die meer op elkaar leken dan zij. Zo lief.

 

6.     De leukste dankspeech

Was van Elise Schaap. Punt. In de nieuwe JAN staat ze in het grote interview, heel leuk.

 

7.     De e-mail van Erica Meiland aan John de Mol

Niemand wilde Chateau Meiland hebben. In een allerlaatste poging schreef Erica Meiland een e-mail aan John de Mol zelf. Drie keer nagelezen en hup, op send drukken. Een antwoord kreeg ze niet, maar niet veel later toonde SBS zich geïnteresseerd, met gisteravond als mooiste apotheose.

 

 

8.     “We hebben SBS uit het slijk getrokken”

Laat Martien maar schuiven, hoor. Wil je al trouwens onze veel gelezen Chateau Meiland-reports lezen?

 

9.     Zo leuk is Beau

“Vorig jaar won mijn programma de Ring, nu win ik de Ster. In drie jaar tijd van risé tot meubilair.” Beau, wat ben je leuk.

.

10. Muziek en bitterballen

De muziek op de afterparty is nogal van het van-dik-hout-zaagt-men-planken-principe, denk It’s raining man, Happy en meer van dat. Gedanst werd er vanzelfsprekend niet. De bitterballen gingen lekker rond en de organisatie gaat goed met de tijd mee, want ze waren er ook in vegetarische versie en er was veel 0.0%-bier.

 

Volgend jaar verder.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach