Franska.nl X JOYN 

Het meest onmisbare ingrediënt

 

Er gaat bij mij bijna geen dag voorbij zonder dit ingrediënt. En daardoor weet ik natuurlijk de lekkerste te vinden, want tja, ervaringsdeskundige hè?

 

 

Niet alleen is elke dag een beetje zomer met een tomaat, het is ook nog eens gezond (voor mannen trouwens extra, heb ik weleens gehoord). Maar daar doe ik het dus niet eens voor.

 

Want ik werk niet voor niets bij Franska.nl, daar schijnt elke dag de zon. Nou… op mijn bord dus ook. En wat het leuke is aan tomaten, je kunt er zo ongelofelijk veel mee. Dat is met geen enkel ander ding te vergelijken. Gewoon mooie, dunne plakjes tomaat op je bord (carpaccio-stijl, zal ik maar zeggen), paar ansjovisjes erop, lekkere extra-vergine olijfolie erover, stuk brood erbij en het is feest. En zo heb ik nog wel een setje snel-klaar recepten voor na een drukke dag. Maar natuurlijk is een lekkere tomaat ook perfect voor een tomatensoep, pasta, of gazpacho.

 

Nu klinkt het misschien gek, maar ik ben er door de jaren heen achter gekomen dat het soort tomaat écht invloed kan hebben op de smaak van je gerecht. Zo zijn de JOYN-tomaten mijn favoriet.

 

franska snijd tomaat

 

 

 

Ze zijn stevig van structuur, dus makkelijker te snijden. En daarnaast hebben ze een volle smaak en zijn ze niet té zoet of té zuur. Daarom passen ze bij elk recept dat ik maken wil. En tja, zoals je weet kook ik graag voor familie en vrienden. Dus elke keer als ik weer zo’n bakje tomaten koop, weet ik dat het weer gezellig wordt.

 

Waarom ik je dit nu vertel? Omdat ik die tomaten eerst altijd alleen maar kon kopen bij de groentespeciaalzaak. Niet echt even makkelijk voor iedereen. Maar sinds kort zijn ze ook gewoon te koop bij de Albert Heijn. Toen ik ze in de schappen zag liggen moest ik daarom natuurlijk ook meteen aan jullie denken. Want zoals ik al eerder zei, ik werk niet voor niets bij Franska.nl. Tips om het leven een beetje leuker en makkelijker te maken horen daar natuurlijk ook gewoon bij. En dit is mijn ultieme kooktip. Ze zijn zeker het proberen waard. Laat je me weten wat je van ze vindt?

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam