mmm… gazpacho!

Zie je, je kan prima soep eten in de zomer!

 

Dit heb je nodig

  • 750 g tomaten (liefst Roma-tomaten)
  • 1 komkommer
  • 1 puntpaprika
  • 70 g tomatenpuree (1 blik)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Peper en zout
  • 1 limoen
  • Chilipeper (molen)1 hand verse peterselie
  • 40 g knoflookcroutons
  • Scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Snijd de tomaten, komkommer en puntpaprika in kleine blokjes en doe ze in een grote kom. Voeg de tomatenpuree toe. Snijd de ui en knoflooktenen fijn en doe ook dit in de kom. Doe er vervolgens wat water bij en pureer met een staafmixer. (Niet te veel water, je kan altijd water toevoegen.) Voeg dan peper, zout en limoensap toe, naar smaak. Dit doe je ook met de chilipeper. Meng met de staafmixer. Serveer de gazpacho met wat fijngesneden peterselie, croutons en een scheutje olijfolie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares