McDonald’s Big Mac 

 

All you need is deze Big Mac. Mmm met de échte Big Mac-saus!

 

 

Het boek Guilty Pleasures van Sabine Koning is natuurlijk favoriet bij ons op de redactie, zeker op vrijdag. Dan bladeren we even stiekem, want op vrijdag tellen we geen calorieën! De Big Mac moest ik even met je delen, want wat is deze lekker en het zit hem dus allemaal in de saus.

 

“Eén van de eerste recepten die ik maakte toen ik net de Fastfood Friday rubriek op mijn blog had gelanceerd was de Big Mac van McDonald’s. De burger zelf is niet zo bijzonder, het draait natuurlijk allemaal om de saus. Na lang Googelen en een tip op Facebook, kwam ik erachter dat de Heinz Sandwichspread Tuinkruiden een goed ingrediënt zou zijn voor de saus. En wauw, ik ben nog nooit eerder zo blown-away geweest bij het namaken van een bekende burger. Die sandwichspread doet het hem echt, vervang hem dus ook alsjeblieft niet in ‘mijn’ recept voor de Big Mac.”

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 2 burgers

·      2 hamburgerbroodjes

·      400 gram mager rundergehakt

·      ½ ui

·      2 plakjes cheddar

·      1 augurk

·      1 handvol ijsbergsla

·      peper en zout

 

Voor de Big Mac-Saus:

·      2 eetlepels Heinz Sandwichspread Tuinkruiden

·      1 eetlepel mayonaise

·      1 ½ theelepel ketchup

·      ½ tl citroensap

·      ¼ tl kristalsuiker

 

Zo maak je het

1.     Roer alle ingrediënten voor de Big Mac-saus door elkaar en zet deze opzij terwijl je de burgers maakt.

 

2.     Doe het gehakt in een kom en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe. Kneed het even door en vorm vier grote, dunne burgers van het gehakt. Bak de burgers vervolgens in een beetje boter in een koekenpan gaar.

 

3.     Leg de hamburgerbroodjes 20 seconden in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Snijd de broodjes vervolgens voorzichtig in drieën.

 

4.     Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in reepjes en de augurk in dunne plakjes.

 

5.     Smeer een lepel saus op het onderste deel van het broodje. Leg hier een beetje ijsbergsla bovenop, gevolgd door een plakje cheddar en een hamburger. Verdeel een beetje ui en augurk over de hamburger en leg het middelste deel van het hamburgerbroodje hier bovenop.

 

6.     Smeer ook de middelste laag van het hamburgerbroodje in met een beetje saus gevolgd door ijsbergsla. Leg hier weer een hamburger bovenop en top af met ui en augurk. Maak het broodje af door het kapje er weer op te leggen. Serveer de Big Mac direct.

Enjoy!

 

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

kookboek guilty pleasures

GUILTY PLEASURES, Sabine Koning

9789046820087

Uitgever: Nieuw Amsterdam