Het lijkt wel of Bridget Maasland het nooit goed kan doen

 

Als BN’er sta je in de spotlights en krijg je kritiek op wat je doet of laat. Maar sommige bekende Nederlanders kunnen het nooit goed doen. Bridget Maasland bijvoorbeeld.

 

 

 

Bridget Maasland is al jaren een bekende op televisie. Ooit begonnen als kind-modelletje in commercials werd ze via TMF als video-dj een ware BN’er. Inmiddels heeft ze er al aardig wat jaren tv op zitten maar ze werd nooit een publiekslieveling zoals Wendy van Dijk of Linda de Mol. Wat is dat toch dat deze vrouw minder “aaibaar” is en blijkbaar weerstand oproept? 

 

Volgens mij is ze namelijk hartstikke leuk en kun je verschrikkelijk met haar lachen. Een hardwerkende alleenstaande moeder die heus wel met een gekneusd hart achterbleef toen ze scheidde van de vader van haar zoon en die later een storm van kritiek kreeg toen ze verkering had met Andre Hazes junior. Merkwaardig dat we niet eens met onze ogen knipperen als een man een 25 jaar jongere vriendin heeft, maar dat Bridget in de media publiekelijk afgemaakt werd terwijl ze alleen maar hartstikke verliefd was op een jongere man. Was dat nou zo erg?

 

Nu ze de vijftig nadert laat ze steeds meer een kwetsbare kant zien waar veel vrouwen zich denk ik juist in kunnen herkennen. De alcohol en de fake boobies zijn verdwenen, ze is in haar podcast buitengewoon openhartig over haar klachten door de overgang en liet in het televisieprogramma De Kist alle gène varen toen ze zei dat ze ook een heel zwarte kant heeft en het leven eigenlijk gewoon zwaar en donker vindt. Uiteindelijk is ze in therapie gegaan om haar demonen onder ogen te zien, wat gewoon hartstikke stoer is. 

 

En inmiddels is ze ook knetterfit. Net als Heleen van Royen, Halina Reijn en Isa Hoes is ze aan het trainen geslagen en het resultaat is werkelijk verbluffend. Mentaal krachtig en fysiek ijzersterk staat ze vandaag op Instagram op de kiek. Om zo’n killerbody te krijgen moet je keihard werken en heel veel doen en laten. Maar blijkbaar mag je als BN’er dan niet het resultaat laten zien, want de haters liggen alweer op de loer met hun eeuwige kritiek. Waarom ze zo nodig in haar bikini op internet moet, en dat ze een slecht voorbeeld zou zijn voor vrouwen.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

 

Ha, terwijl ze juist een topvoorbeeld voor vrouwen van rond de vijftig is. Omdat Bridget niet meer tevreden was met haar oude ik heeft ze er alles aan gedaan om letterlijk en figuurlijk beter in haar vel te zitten. Nee, dat gaat niet vanzelf, dat vraagt tijd, aandacht en doorzettingsvermogen. Maar hoeveel voldoening moet het geven dat je na jaren van onzekerheid eindelijk wel blij bent met wat je in de spiegel ziet. Daar mag je met recht beretrots op zijn. Of je nu Truus Boterkoek uit Veghel bent of Bridget Maasland. 

 

Beeldcredits: Instagram @bridgetmaasland

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit