Het is wetenschappelijk bewezen: Bij 3 koppen koffie per dag kunnen je borsten krimpen

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: iets met koffie en je cupmaat

 

 

Mijn moeder zei vroeger altijd dat je van de kontjes van het brood dikke tieten krijgt. Totale onzin natuurlijk, maar blijkbaar hielp zo’n aanmoediging, want het hele brood ging altijd op. En wat blijkt nu echt zo te zijn? Van drie koppen koffie per dag kunnen je borsten krimpen, aldus een Zweeds onderzoek. Whaaaaat?! 

 

Grote koffieliefde, kleine borsten

Dat wisten onze collega’s van Amayzine ons te vertellen – tijdens de koffie, what else. Hadden ze in het AD gelezen. In Zweden is de relatie tussen de koffie-inname van bijna driehonderd vrouwen en hun veranderingen in de borstomvang onderzocht. Het kan toeval zijn, maar goed, in de wetenschap geloven ze niet zo in toeval. En wat wil nou het geval? Er lijkt inderdaad sprake van een relatie tussen kleine borsten en liefde voor koffie. De hoeveelheid cafeïne, vooral wanneer het om relatief veel cafeïne gaat per dag, op alle dagen in de week, heeft impact op de hormoonhuishouding van vrouwen.

 

Koffie in de ochtend

En ja, die hormonen heb je nodig voor een volle decolleté. Vrouwen die veel koffie drinken, 3 koppen of meer, hadden kleinere borsten – gemiddeld 17 procent (!) kleiner dan vrouwen die minder of helemaal geen koffie drinken. Nogmaals: het kan toeval zijn, maar ja, dat weet je niet zeker. Voortaan toch dat kopje koffie in de ochtend laten staan? Nee hoor. Want het is nu ook weer niet zo dat het omgekeerd werkt: dat als je geen koffie drinkt je opeens een cupmaat groter groeit. Helaas. Was het maar zo simpel in het leven.

 

Ik schenk mezelf nog maar eens een keertje in…

 

Door: Redactie FavorFlav