Het Honden-Hilton

 

Komende zomervakantie ga ik drie weken naar het zuiden. Man mee, zonnebrandcrème en bikini mee. Maar mijn Takkie blijft in Nederland. In het Honden-Hilton zoals wij het noemen. Met dezelfde kamerprijs.

 

 

Helaas kan Takkie niet mee, want ik doe hem echt geen plezier met Mediterrane temperaturen, en de buren vragen of zij drie weken op mijn huisdier willen passen gaat natuurlijk ook niet. Maar meine Güte wat is het duur om je huisdier uit logeren te sturen.

 

 

Voor drie weken kost en inwoning en drie keer per dag een uurtje rennen op het grote veld ben ik meer dan een huiveringwekkende 500 euro kwijt. En dan deelt hij, omdat hij in de categorie kleine hondjes valt, zijn bench met twee andere leukerds. Kun je nagaan als je voor je labrador of Berner sennenhond een plekje moet betalen. Ik viel zowat van m’n stoel toen ik dat bedrag zag. Voor die euro’s kan ik een midweek een heel behoorlijk huisje op Vlieland huren of een nachtje in een suite van het echte Hilton liggen.

 

 

Maar wat blijkt? Ik ben nog goedkoop uit. Er zijn logeeradresjes die nog veel duurder zijn, maar dan heeft Takkie een eigen kamertje met een designerbank, wordt hij gemasseerd en wordt er de hele dag klassieke muziek gedraaid zodat hij lekker rustig blijft. Via de webcam kun je dan vanaf je vakantieadres altijd even kijken hoe het met hem gaat. Een superduper kinderdagverblijf is er niks bij maar dan wel voor de huiveringwekkende prijs van 39,50 per dag, waarbij je zelfs nog tegen een meerprijs een beauty-arrangement kunt uitkiezen of een verwenpakket met feestelijke traktaties en verfrissende hondenijsjes.

 

 

Het is zo luxe dat ik er bijna samen met mijn Takkie in zou willen checken en die lange reis naar het zuiden skip. Ligt het nou aan mij of is dat een beetje overdreven? Want zou mijn Takkie echt in de gaten hebben dat hij op een designerbank mag liggen?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit