Koningsdag

irma laptop

 

‘Hé Max, pak mijn sloffen even, het zit er weer op voor vandaag.’

 

 

 

Brede glimlachen, zelfs een traantje werd er weggepinkt bij de koninklijke familie tijdens Koningsdag. Maar hoe zou zoiets nou ‘s avonds in Paleis Ten Bosch gaan, vraag ik me weleens af.

 

Zit het koninklijk paar dan lekker in joggingbroek met een kopje thee op de bank na te praten, terwijl de prinsessen ergens met vriendinnen aan de oranjebitter zitten?

 

‘Hé Max, geef me mijn sloffen eens aan. Goddank zit het er weer op voor een jaar. Ging best goed hè. Als het volk ons nou nog steeds niet leuk vindt, dan weet ik het ook niet meer. Denk je dat ze geloofden dat Alexia niet weg kon uit Wales of zouden ze doorhebben dat ze er gewoon geen zin in had? Al dat handjes schudden en zwaaien, die meid kon het gewoon niet aan. Snap ik ook best. Het is afzien.

 

Amalia deed het goed trouwens. Ondanks al dat gezeur over haar, gewoon blijven lachen. Heel professioneel. Dat volk heeft toch altijd iets te zeuren. Wacht maar op de kranten morgen. Dan heb ik weer te harkerig gedanst, of was jouw outfit te opvallend. Alhoewel, jij kan niet zoveel verkeerd doen bij het volk. Geen idee waarom. Als Prins Pils was ik hartstikke vlot en spontaan, maar dat was ook weer niet goed. En dan al dat gemauw om dat roeibootje van mij en die vakantie naar Griekenland. Ze zijn gewoon jaloers, Max, neem dat maar van mij aan.

 

Dat traantje wegpinken op het laatst, dat was echt briljant. Precies zoals we gerepeteerd hadden. Terwijl wij natuurlijk helemaal niet uit moeilijke tijden komen, ons salaris liep ook in coronatijd gewoon door. Wat is het ook alweer, iets van 5000 per dag? Als je dan al onze verplichtingen ziet is dat een schijntje, echt een schijntje. Wat hadden ze nu weer, dat vier miljoen te veel is voor een bezoekje? Nee, ze moeten zelf eens een hele dag in de schijnwerpers staan en maar glimlachen. Dat valt helemaal niet mee. Maar als het echt zo erg is, dan sturen ze dat tikkie maar. Betaal ik wel. Dan koop jij maar een jurk minder.

 

Goed van je dat je die Feijenoordsjaal aanpakte, Max. Kunnen die voetbalsupporters ook niet meer zeuren. Uiteraard ligt die sjaal allang in de vuilnisbak, dat kon mijn Ajaxhart niet aan. Gelukkig hoeven we de eerstkomende jaren niet meer naar 010. Zullen we ze volgend jaar wijsmaken dat Koningsdag op Curaçao gevierd moet worden? Omdat de eilanden zich anders buitengesloten voelen? Gaan we lekker in het zonnetje zitten en mag jij een dansje doen en ik pak een extra biertje. Wat vind je Max? Zouden ze daar intrappen?’

 

Dan weten jullie het vast. Volgend jaar niet blauwbekken op de vrijmarkt, maar met z’n allen naar de zon. Tot dan!