Het Gouden Uur staat nu op Netflix

 

Zo typisch van mij weer: ontzettend onder de indruk zijn van een serie op Netflix, om er vervolgens achter te komen dat hij vorig jaar al te zien was op NPO3.

 

 

 

Ik kijk dus echt nagenoeg nooit meer tv en mis daardoor overduidelijk best wel wat goede series. Dat er tegenwoordig heel wat goeds wordt geproduceerd op eigen bodem, daar sta ik niet meer van te kijken. Eigenlijk is het alleen maar beter dat series als Het Gouden Uur richting Netflix gaan; ik gok dat ze daar een groter publiek bereiken, dat er waarschijnlijk net zo van onder de indruk is als ik.

 

Het Gouden Uur is namelijk écht een spannende serie, met waanzinnig acteerwerk van Nasrdin Dchar. De titel is te danken aan het uur na een aanslag: de kans is namelijk groot dat er binnen een uur nóg een aanslag wordt gepleegd. En over dát uur gaat deze serie.

 

Dchar speelt rechercheur Mardik, die in het vizier komt van AIVD-agent Joelle (gespeeld door Ellen Parren). Mardik is namelijk geboren in Afghanistan en heeft nog altijd contact met een oude bekende van daar. Wanneer hij via via hoort dat een vriend van hem van vroeger, Faysa (gespeeld door Abbas Fasaei) in Nederland is, is hij er allesbehalve gerust op. En als er dan ook nog een aanslag in Amsterdam wordt gepleegd, gaat het al helemaal mis.

 

Echt een serie waarbij je je geen seconde verveelt, want het is aan één stuk door actie en sensatie. Toegegeven: dat gaat een beetje ten koste van het verhaal en de personages, maar Het Gouden Uur is absoluut een serie die je aandacht vasthoudt. Een goede aanwinst op Netflix, al zullen de NPO-kijkers hem waarschijnlijk dus al kennen. Volgende keer mogen jullie me er best op attenderen hoor, als er eens een goede serie op tv te zien is.

 

https://youtu.be/Yw2htf-Lxyo

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer