Het ging zo onvoorstelbaar snel, Jan Rot is overleden

 

Ik wist wel dat het zou gaan gebeuren, maar toch schrok ik ervan. De o zo sympathieke muzikant Jan Rot is vanmorgen overleden.

 

 

 

Wat genoot ik van hem in het afgelopen seizoen van De Slimste Mens. Wat wist hij veel en wat was hij wijs. Zichtbaar vermoeid genoot hij toch van de opnamen en hoewel hij af en toe last had van mist in zijn hoofd wist hij zich toch tot en met de kwartfinale staande te houden.

 

Jan Rot was veel meer dan alleen de zanger van een Gronings bandje. Hij bleek een taalkunstenaar van jewelste, schreef meer dan acht honderd liedjes en vertaalde musicals zoals Hello Dolly! en Hair en zelfs de Matthäus-Passion van Bach. Dan ben je echt een hele grote.

 

De erkenning voor zijn werk liet wel een tijdje op zich wachten, maar werd toen wel een warm bad voor zijn zieke lijf. Zolang het nog kon bleef hij werken tot hij op 6 april op Facebook liet weten dat het echt niet meer ging. De dood zat hem inmiddels op de hielen en het grote geplande afscheidsfeest zat er helaas niet meer in.

 

Het ging zo onvoorstelbaar snel dat hij de laatste dagen met zijn gezin wilde doorbrengen. Dat lukte, tot vanmorgen. Rust zacht lieve Jan, een diepe buiging en dank voor al je mooie woorden.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jan Rot (@janrotzanger)

Beeld: KRO-NCRV

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit