Het gewoonte­diertje

 

Ken je hem, het gewoontediertje? Dat het liefste iedere dag hetzelfde doet?

 

Stiekem zijn we het allemaal wel een beetje. Een gewoontediertje. Denk maar eens aan de manier waarop je ontbijt of je aankleedt. 

 

Wedden dat ook jij zo je gewoontes hebt? En dat is niks om je voor te schamen. In deze rare tijden is het juist fijn om aan bekende dingen vast te houden. Zo is er in ieder geval nog iets dat normaal is.

 

Zo sta ik nu dus toch iedere ochtend op dezelfde tijd op, zet om half acht een bakkie en stap om kwart voor acht onder de douche. Dan loop ik om half negen een rondje met Takkie, en bouw ik om negen uur m’n eigen redactie weer op. Dan zwaai ik via WhatsApp even naar mijn collega’s en ga ik weer hup aan het werk. 

 

Maar omdat ik nu thuiswerk mis ik mijn dagelijkse ritje naar Amsterdam. En daar hebben meer mensen last van, kijk maar. We zijn dus allemaal gewoontedieren…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit