Het gaat sneeuwen

 

Wat voor koude winter we ook gaan krijgen, klagen mogen we niet. Want wat hebben we een prachtig en zonnig jaar gehad, tot nu toe. 

 

De zomer was snikheet en duurde bijzonder lang. Het ene na het andere record werd verbroken en jawel, dat was genieten. Oneindige stranddagen, korte broeken die haast versleten zijn en zelfs in oktober nog in je top op het terras kunnen bruinen. Maar het tij lijkt gekeerd, het gaat beginnen: de kou komt onze kant op. 

 

Volgens de laatste voorspellingen kan het volgende week maandag en dinsdag gaan sneeuwen. Goed, echt wit wordt ons land nog niet, want de natte sneeuw gaat vooral in Limburg vallen. Maar vanaf maandag en dinsdag wordt het dus flink koud en is het overdag niet warmer dan 7 graden, een stuk kouder zelfs dan de normale 11 à 12 graden in het begin van november. Dat is wennen na alle tropische en zomerse dagen van dit jaar.

 

Ook dit weekend is het al even opletten, qua weer. Het kan namelijk gaan hagelen en onweren, en dat zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg. Maar goed, het is ook wel tijd voor het najaar, toch? Lekker die warme truien uit de kast, dikke jas aan en hup, ’s avonds weer opwarmen bij de haard en die kop warme choco. 

 

 

Door redactie Franska.nl