Dikke vingers

 

Of gewoon eigenwijzigheid en niets willen doen aan m’n telefoon?

 

Heb jij het ook? Te dikke vingers? Kan dat? Van de week werd ik erop geattendeerd door zelfbenoemd vrijwillig opletster en waarschuwster Ingrid van Calsteren. Ik had Rafio Franska op Facebook gezet in plaats van Radio Franska. Gewoon een kwestie van dikke vingers. Of van te weinig licht op tafel. Oh nee. Laf excuus. Dat licht komt uit m’n laptop en m’n telefoon. Daar kan het dus niet aan liggen.

 

En ja, natuurlijk weet ik dat je de letters op je mobieltje groter in kunt stellen, maar dat doet me teveel denken aan een bejaardenklok. Niets op tegen hoor, want die heb ik thuis ook staan, (erfenisje) maar dat zien die jonkies om me heen niet. En ze horen hem ook niet. Hij tikt namelijk de hele tijd. Lekker ouderwets geluid. Vond ik vroeger vreselijk.

 

Ik wil graag nog een beetje ‘meedoen‘ met de jeugd, dus blijven de letters klein. En daarbij kan ik ook meer mails in een oogopslag zien. Gezien m’n nieuwsgierigheid is dat sowieso een goed excuus. En de mails van Ingrid vallen zo ook eerder op. Je kent haar misschien wel van Facebook. Zo ongeveer altijd de eerste die op een artikel reageert. Ik heb al een paar keer de vraag gekregen of wij vriendinnen van vroeger zijn, omdat ze zoveel van me weet, maar zo zit het niet. Ze heeft gewoon een ijzersterk geheugen of is door haar voorkeur voor detectives een soort profiler geworden. Of een combi van die twee.

 

Ingrid weet zich vaak meer van mij te herinneren dan ikzelf.

 

 

‘Franska, daar heb je het al eens over gehad.’ Oeps. Tja, leeftijd hè? Geheugen. En wat wil je, als je elke dag een stukje schrijft, en bepaalde dingen je gewoon hoog zitten? Maar gelukkig houdt iemand het in de gaten. Dankzij Ingrid zie je een groot deel van de fouten die ik maak niet. Omdat ze er dus meestal eerder bij is dan jij. En dan hop, een mailtje en ik pas de boel aan. Als ik tenminste in de buurt van m’n laptop ben. En niet de tuin loopt te harken of ergens in de file sta.

 

Oh wacht. Ik had het over Radio Franska. Hoor je mijn muziekjes trouwens wel eens?

Elke ochtend kun je op m’n Facebookpagina wakker worden met een heerlijk verrassend muziekje. Allemaal hoogstpersoonlijk uitgekozen. Gezien mijn brede muzieksmaak gaat dat van klassiek tot rock.

 

Oeps!

 

Vergeet ik bijna alsnog om Ingrid nu eens een keer officieel op Franska.nl van harte te bedanken voor al haar vrijwillige inzet! Bij deze: duizendmaal dank!

 

 

Door: Franska