Het broeit en borrelt bij De Slimste Mens

 

 

Iedere avond, vaste prik, zit ik er klaar voor. Wat een leuke serie is het deze keer geworden…

 

 

Volgens mij heb ik nog geen aflevering van deze reeks van De Slimste Mens overgeslagen. Zulke leuke gasten hebben ze dit jaar. Alhoewel ik even aan Emma Wortelboer moest wennen. Ze was nogal, laten we zeggen, direct. Maar Emma is inmiddels exit, helaas.

 

Gisteravond waren Sophia Hermans, Tijl Beckand en Melissa Drost de kandidaten. Maar het leek meer op een gezellig onderonsje tussen die laatste twee. Als Melissa vertelt over haar personage in de tv-serie Juf Roos vertelt Tijl dat zijn zoontje graag kijkt naar dat programma. Op de vraag van Philip Freriks of hij ook verliefd is op Juf Roos, zegt Tijl dat hij hoopt dat zijn zoontje dat is. ‘Ik hoop het voor hem. Het is een leuke vrouw in het echt.’

 

Nou, zo ging het nog wel even door. Samen met nog twee miljoen andere kijkers zag ik hoe het broeide en borrelde tussen Tijl en Melissa. Als het huishouden van Jan Steen ter sprake komt maakt Melissa het grapje dat het er bij Tijl thuis ook zo uitziet. Tijl reageert met een grote glimlach op zijn gezicht: ‘Deze opmerking overvalt mij een beetje, want ik dacht dat jij een straatverbod had en niet meer bij mij thuis binnen mocht komen.’

 

Ik zag Philip een beetje schaapachtig glimlachen en Melissa ging van de zenuwen op haar handen zitten. Die arme Sophia zat erbij en keek ernaar. Gelukkig mag ze vanavond een nieuwe poging wagen, want Melissa moest het veld ruimen. Kijken dus, straks om 20.40 uur, De Slimste Mens op NPO2.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit