Het Amsterdam Light Festival is aan!

 

 

Normaal gesproken ben ik er niet zo van; de kortste dagen naar aanloop van het einde van het jaar. 

 

 

 

Want ik sta op in het donker en als ik klaar ben met mijn werk rijd ik in het donker naar de super voor de boodschappen. Geen licht gezien dus.

 

Maar er is één uitzondering waarbij ik er wel van geniet en dat is bij het Amsterdam Light Festival Dit jaar alweer voor de 10e keer en dan mag het van mij de hele dag donker blijven want de stad is dan echt sprookjesachtig mooi door alle lichtkunstwerken die verspreid door de stad te zien. Op de route zie je ruim 20 installaties, bestaande uit dé highlights van de afgelopen negen edities en een aantal nieuwe werken die speciaal voor deze jubileumeditie zijn gemaakt.

 

Het Amsterdam Light Festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de leukste evenementen van het jaar en duurt nog tot en met 23 januari. Ook dit jaar ga ik weer kijken maar door de aangescherpte coronamaatregelen moeten de lichten ook op deze zogenaamde doorstroomlocatie om 17.00 uur uit. Jammer hè?!

 

Maar er is een oplossing gevonden, alleen moet je daar wel heel vroeg voor uit de veren. Want de kunstwerken gaan namelijk al om 07.00 uur in de ochtend aan. Dat is eigenlijk helemaal niet zo erg want de hoofdstad ligt er in de vroege ochtend bij de zonsopkomst op haar mooist bij aan het spiegelgladde water en het is er dan nog heerlijk rustig.

 

Om 9.00 uur gaan de lichten dan weer uit, maar in de namiddag is alles opnieuw verlicht. Van 15.00 als het weer gaat schemeren, tot 17.00 uur. Dit is een voorlopige oplossing tot het kabinet weer met andere maatregelen komt.

 

En dan nog even dit: Als je de werken vanaf het water wilt bekijken op een van de rondvaartboten dan heb je een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig. Als je de wandeling maakt niet.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival)

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit