Here we go again

 

Het gaat nu toch echt gebeuren. Voor het eerst in 39 jaar komt ABBA met nieuwe muziek. En dat is nog niet alles…

 

 

 

Vandaag verscheen er een mysterieus bericht op Twitter dat meteen mijn volledige aandacht had. Zou het dan eindelijk?

 

 

Al jaren gaat het gerucht rond dat ABBA met nieuwe muziek komt. Maar het was algemeen bekend dat Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid er eigenlijk helemaal geen trek meer in hadden om samen iets te doen. Er was ooit een verschrikkelijk rijke oliesjeik die een enorm bedrag voor een eenmalig optreden bood, maar zelfs daar gingen ze niet op in. Ze vonden het na 400 miljoen verkochte singles en albums wel mooi geweest.

 

Maar de echte fans konden geen genoeg van ABBA krijgen. Sinds de film Mama Mia in 2008 uitkwam is die al door meer dan 50 miljoen mensen bezocht. En weer vroeg iedereen zich af of er heel misschien weer nieuwe muziek zou komen. Maar volgens Benny en Björn was het echt definitief klaar, over, finito. Dus toen ik vanmorgen las dat er nu toch echt nieuwe muziek aankomt zat ik meteen op het puntje van m’n stoel.

 

Donderdag 2 september, staat er in het Twitterbericht, dan komen er 5 nieuwe stukken uit. Maar echt optreden is zooo ouderwetsch, dus dat doet ABBA voortaan in een fantastische show met hologrammen. Ken je de film Avatar nog? Zoiets, maar dan met de jongere versie van de bandleden zelf. Voor deze ‘ABBA-Voyage’ wordt in Londen een speciaal theater gebouwd waar je naast een nieuwe docu-film ook deze spectaculaire hologramshow kunt zien.

 

Vanmorgen werd er dus een tipje van de sluier opgelicht met dat bericht op Twitter en Instagram. Ik heb me meteen aangemeld op de website. 

 

Zodra ik meer weet lees jij het als eerste. Here we go again, ik kan niet wachten.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit