Help, hoe vind ik een nieuwe kapper?

 

Anita: Al jaren had ik dezelfde kapper, en ineens ging ‘ie verhuizen naar de andere kant van het land. Hoe vind je nu een nieuwe en goede kapper? Bij vriendinnen vragen natuurlijk, en zo kwam ik erachter dat er elk jaar de Coiffure Awards zijn. Een onafhankelijke haarmode wedstrijd voor kappers uit het hele land. Elk jaar doen er meer dan tweeduizend kappers mee. Als zo’n kapper genomineerd wordt, of zelfs wint dan weet je zeker dat je een goede kapper hebt. Een kapper dus die alles weet van de nieuwste ontwikkelingen op knip en kleur gebied. Er zijn bijvoorbeeld wel 13 verschillende Awards te winnen bij de Coiffure Awards, zoals de beste dames of herenkapper uit de regio, de beste haarkleurspecialist, het beste jonge talent (onder de 21 jaar), het beste team, de beste avantgarde kapper etc. De ultieme winnaar krijgt de Hairdresser of the year Award!

 

Bianca van Zwieten

Grote winnaar dit jaar is Bianca van Zwieten, zij won de Hairdresser of the year Award en de Coiffure Awards voor beste dameskapper voor de regio Noord-Holland en Flevoland. Bianca van Zwieten werkt in Amsterdam bij Sjenkels en die heeft weer vestigingen door het hele land, van Gouda tot Arnhem.

 

Hoe vaak moet je nu eigenlijk echt je haar knippen?

De een gaat elke week voor een ‘touch up, de ander gaan 1 x per jaar naar de kapper. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende behandelingen, van alleen föhnen tot je haar laten kleuren in diverse kleurschakeringen. Voor iedereen is het bezoek bij de kapper anders. In Frankrijk is het volkomen normaal om elke week naar de kapper te gaan, terwijl men in Nederland meestal alleen voor een feestje een keer extra naar de kapper gaat.

 

Dit lijstje geeft een richtlijn voor het knippen van je haar

Kort haar of beschadigd haar 1x per maand

 

 

Kort haar groeit snel uit model, dus als je je coupe wilt houden dan moet je dit regelmatig laten bijknippen. Haar wat gekleurd, geföhnt en gestylt wordt, beschadigd sneller, dus ook dan is 1x per maand aan te raden. De dode puntjes verdwijnen en daardoor valt het haar mooier.

 

Een bob 1x per 6 weken

Heb je scherpe lijnen in je kapsel, zoals een bob of alles op één lengte, dan is 1x per 6 weken een goede richtlijn. De haren op je hoofd groeien niet allemaal even snel, dus zo’n scherpe lijn vervaagt na een paar weken.

 

Lang haar en onbewerkt haar 1x per 3 maanden

Als je gezond haar hebt en je gebruikt bijna geen hittebronnen zoals föhn of krultang, dan is 1x per 3 maanden genoeg. Door het gebruik van goede shampoos en maskers zal het haar minder snel splijten of afbreken.

 

Wist je dat:

  • 52% van de Nederlandse vrouwen hun haar kleuren.
  • Vrouwen gemiddeld 1 x per 8 weken hun haar kleuren.
  • Naarmate men ouder wordt kleurt men vaker het haar.

Kleurentrends

Wil je echt hip zijn in 2019 kies dan voor een natuurlijke haarkleur, met een rosé gouden ondertoon.  Met name de warme bruintinten worden populair en je kunt natuurlijk de natuur al een beetje helpen door je natuurlijke haarkleur wat warmer te maken. Belangrijk is dat je haar los en natuurlijk valt en een gezonde glans heeft.

 

De juiste producten in je haar

Je haar goed verzorgen loont. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mijn haar mooier krult vanaf het moment dat ik een duurdere ‘kappers’ shampoo ging gebruiken. Tegelijkertijd had ik minder stylingproducten nodig, dus onderaan de streep was ik niet duurder uit. Ook belangrijk is dat je de juiste shampoo voor gebruikt, die het beste bij je haar past. Tja en wie kan je beter adviseren dan de kapper?

 

Wil je meer weten over de Coiffureaward.nl, kijk dan hier

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars