Dank jullie wel, lieve Paul de Leeuw & Hans Kesting.

 

Voor een avondje ouderwets keigoed buisvermaak!

 

Zo vaak gebeurt dat heus niet meer, ouderwets smullen van een avondje televisie. Op pakjesavond – wij vieren de Sint zijn verjaardag niet – gebeurde dat wel. En hoe! ‘Paul & Sint pakken uit’ gezien? Prachtig amusement. Met een Paul de Leeuw die milder is geworden, wat hem hartstikke goed staat. En een Hans Kesting die scherp, bijdehand en bescheiden tegelijk is. Over je rol goed spelen gesproken!

 

Paul de Leeuw opent met zijn good old ‘Vlieg met me mee naar de regenboog’, waarna de zaal in ieder geval alvast op z’n kop staat en het feest kan beginnen. En dan komt ie aanfietsen. Hans- Sinterklaas-Kesting. Op een elektrische Gazelle-fiets. Paul de Leeuw is verkast naar de commerciëlen en dat zullen we weten ook. Die Gazelle-fiets – Gazelle kopen, want dat is veel beter dan lopen! – wordt ongeveer de running gag van de avond.

 

En dan: het is pakjesavond. Tijd om cadeautjes uit te delen dus. Noortje bijt het spits af. Ze heeft gemaild voor haar pappa en die heeft al eeuwen een wens en dat is dat ie in een bolide met zwaailichten mag rijden. Een beetje als in Flikken Maastricht. En kijk wie we daar hebben, levensgroot in beeld: Angela Schijf alias rechercheur Eva van Flikken Maastricht. Om de pappa van Noortje te zeggen dat hij de Flikken Maastricht-auto mag lenen en hem te vragen om die auto naar Maastricht te rijden. En hoppa, daar gaat de pappa van Noortje. Gierend van genoegen met zijn zwaailichten onderweg naar Maastricht!

 

 

En dan komt Ulfriede, die net weduwe geworden is en geen rijbewijs heeft en dus heel erg geholpen zou zijn met een elektrische fiets – van Gazelle. En dan de dochter van Nico. Zij heeft spierreuma en zij zou ook heel erg geholpen zijn met een elektrische fiets – van Gazelle! En natuurlijk krijgen ze aan het einde, nadat ze eerst de hele uitzending hebben moeten wachten, allebei die elektrische fiets van Gazelle. Dat komt: sinterklaas Hans Kesting krijgt bezoek van broer-sinterklaas Bram van der Vlugt. En die arriveert ook per elektrische fiets, dus er zijn er opeens twee Gazelles.

 

1,6 miljoen kijkers en niets dan lovende kritieken. Ere wie ere toekomt, lieve Paul en goede Sint. Wij snakken naar dit soort heerlijke avondjes. Ook als er geen pakjes te vergeven zijn.

Ook als Anouk niet prachtig komt zingen als verrassing voor Sinterklaas die dan instant zijn tabberd nat huilt van emotie. Ook als er niet ook nog eens een derde sinterklaas – krijg nou wat, dat is Annie Schilder – ten tonele verschijnt. Ouderwets professionele, met liefde gemaakte, goudeerlijke televisie. Daar willen wij wel meer van.

 

Dank jullie wel, lieve Paul de Leeuw en Hans Kesting, voor een avondje ouderwets keigoed buisvermaak!

 

 

We want more!

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans