Helemaal los in een container vol oud papier

 

Zelfs als Marja even naar de kringloopwinkel in de buurt gaat om spullen weg te brengen, vindt ze weer iets bijzonders.

 
Even met Hains langs geweest bij de kringloopwinkel in de buurt om wat oude meuk af te leveren (weer een kastplank leeg). Alleen maar langsbrengen en niets kopen, neem ik me voor. Maar terug naar buiten (bij een grote stalen container vol oud papier even verderop) ga ik helemaal los als ik daar ineens een ouderwets schrift in zie liggen. Met bloemetjes op de omslag.
 
Handgeschreven reisverslagen van een vrouw die ik helemaal niet ken, met ingeplakte foto’s, ansichtkaarten, bonnetjes en tekeningen. Net zoals ik altijd doe, maar dan uit de jaren tachtig en negentig! Niet te geloven. Dat iemand dat hier zomaar achterlaat! Het liefst graas ik de hele container af op zoek naar meer, maar dat kan natuurlijk niet.
 

Het zevende schrift hoef ik niet,
daar ligt een bananenschil op

 
Als ik een paar uur later naar de tandarts moet, kan ik het toch niet laten: weer even langs de container. Hij ligt toch op de route. Een grote vrachtwagen ontneemt het zicht (God bestaat) en ik kan ongelimiteerd mijn gang gaan. Weer zes schriften met reisverslagen! Het zevende hoef ik niet, daar ligt een bananenschil op.
 
Onder een dekentje op de bank sla ik aan het lezen. Een vrouw naar mijn hart! Wel een beetje treurig dat ik haar uit een container op heb moeten vissen.

 

Marja van Hout houdt van het onverwachte en gaat het liefst zo onvoorbereid mogelijk op pad. Alleen of samen, vaak met vriend Hains, beleeft ze avonturen. Kleinschalig, maar toch.