89% van de vrouwen 
is zoals ik

 
Organized, overzichtelijk en relaxed. Was ik maar zo. M’n man zei net nog: ‘Ga je het vandaag wat rustiger aandoen?’ Ik: ‘Hoezo? Vind je dat ik nu relaxed loop te doen dan?’ Man: ‘Nee, maar het zou misschien wel eens een keer een goed idee zijn’. Misschien wel ja. Ergens diep in mij moet het toch zitten, dat relax-gen. En trouwens, wat is er mee mis dan, met een beetje doorwerken? Ik ben heus niet de enige. Volgens mij is 89% van de vrouwen zoals ik. Toch? Je gaat me niet vertellen dat ik de enige ben die op Truus de Mier lijkt? Ik ben toevallig compleet normaal. Dus.
 

Alles op kleur…

 
Intussen ben ik er wel achter hoe het komt dat ik van dit soort foto’s hou. Die heerlijke overzichtelijke serene rust, die er vanuit gaat… alles op kleur en zelfs lege haakjes over. LEGE HAAKJES! Dat gaat bij mij nooit gebeuren. Ja, een maandje of zo. En dan jongt het weer aan. Laatst kwam er iemand voor het eerst bij ons langs. We zaten gezellig met koffie en thee aan de keukentafel. Ze vroeg: ‘Jij kun natuurlijk heel goed koken?’ Ik bevestigde dat meteen. Het klopt en je mag niet liegen, heb ik van m’n moeder geleerd. ‘Dacht ik al’ zei ze, ‘want er staan en hangen zoveel verschillende soorten keukenspullen. Je hebt echt alles in huis’. Hum. Zou ze bedoeld hebben dat het een zootje is?

 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.