Dames, waarom zit jullie beha zo vaak niet lekker?

 

Grijs en 31 dagen lang: dat is januari. Om de maand toch een beetje gezellig door te komen, heeft Frits een aantal buitengewoon wijze adviezen.

 
Lezeressen vragen me weleens: Fritsje, heb jij verstand van beha’s? Nou, eerlijk gezegd heeft niemand me dat ooit gevraagd, waarom zou je ook zo’n vraag stellen aan een kater, maar ik begin maar even zo om een nijpend probleem aan de orde te stellen. Dat is: waarom zit bij zo’n zestig procent van de Nederlandse vrouwen de beha niet lekker? De bandjes schuren, hij zakt steeds maar weg, hij knelt aan alle kanten, dat zijn nog maar de bekendste problemen van dit stille verdriet gedragen door miljoenen Nederlandse vrouwen. Mijn advies: maak het bespreekbaar. Hebben jullie hier wat aan?
 
Een andere oplossing is dat je de maat laat opnemen door iemand met verstand van zaken en vervolgens een paar euro extra uitgeeft aan een kwaliteitsbeha. Nou, zo’n tip van jullie Fritsje, dat maakt je leven niet alleen leuker maar ook gezelliger.
 
Daar zijn we weer, bij ons favoriete onderwerp: gezelligheid! Januari staat niet bekend als een gezellige maand. Heel grijs en dat dan ook nog 31 dagen lang. Wat doen we eraan, lieve lezeressen?
 
Nou, wat dachten jullie van een lekker weekje op de Malediven, denk bijvoorbeeld aan het Gili Lankanfushi Resort: schitterende villa’s in het water en een eigen boot plus een butler die 24 uur per dag voor je klaarstaat en dat dan voor slechts 6.800 euro. Maar wel goed insmeren hè!
 

Niemand wil een geheime verhouding met een vrouw die op Mart Smeets lijkt

 
Een gezellige optie wat dichter bij huis: een geheime verhouding beginnen. Dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Zit je bijvoorbeeld in de trein tegenover een aardige man dan vraag je gewoon: ‘Zeg, zullen we gezellig een geheime verhouding beginnen?’ Weinig mannen zeggen dan nee.
 
Naast de Malediven en zo’n geheime verhouding is ook breien erg gezellig. Krijg je er opmerkingen over (‘Hé omaatje!’) zeg dan: ‘Breien is weer helemaal hip hoor, wist je dat niet, Beyoncé en Kanye West doen het nu ook.’ Nog een extra tip voor breistertjes in spe: doe maar geen Noorse trui. Niemand wil een geheime verhouding met een vrouw die op Mart Smeets lijkt.
 
Jullie kunnen natuurlijk ook mijn voorbeeld volgen: ik blijf zoveel mogelijk in mijn mand. Tot het februari is. Nou nee, februari is weliswaar korter maar vaak nog veel erger, nog veel grijzer dan januari. En verkijk je niet op maart hoor; het lijkt dan wel of het voorjaar eindelijk in aantocht is, maar meestal heeft maart nog vele, vele dagen vol regen en natte sneeuw en ijzel en stormen in petto, om acuut een depressie te krijgen, en april is bijna per definitie een enorme tegenvaller, juist omdat je dan de lente verwacht.
 
Nou, het was weer gezellig, toch?
 
Doe er jullie voordeel mee!