Jaaaa! We gaan weer van start

 

Weet je dat ik net zo benieuwd ben als jij? Dat klinkt misschien gek en natuurlijk weet ik wat er gaat gebeuren maar ik vind het altijd weer superspannend om de afleveringen te zien.

 

 

Jaaaaaaaaa we gaan weer van start!! Weet je dat ik net zo benieuwd ben als jij? Dat klinkt misschien gek en natuurlijk weet ik wat er gaat gebeuren maar ik vind het altijd weer superspannend om de afleveringen te zien. Iedere keer weer dat gevoel van opwinding. Die eerste aflevering kijken we trouwens met zijn allen, bij André thuis. Ik zal je volgende week wat foto’s laten zien van wat een feest dat is. En hoeveel mensen er werken aan het programma. Zo lief en dierbaar dat André zijn huis daarvoor openstelt. Het laat ook zien met hoe enorm veel plezier we het programma maken. Eén grote familie. Camera- en geluidmensen, productie, redactie, visagie, styling, iedereen komt! En we leven allemaal mee met de bakkers. Want geloof me, er gieren heel wat emoties langs die taarten. Ik hoop uiteraard dat je net zo veel gaat houden van de bakkers als wij dat doen en meeleeft met de hoge pieken en diepe dalen waar ze doorheen gaan.

 

 

Dit keer is het in de eerste aflevering extra leuk om nu te zien hoeveel honderden enthousiaste bakkers er in ons land zijn en met hoeveel passie er gebakken wordt. We hebben de mooiste taarten voorbij zien komen, in één grote stroom. Letterlijk hè, die stroom, want de weergoden waren ons niet helemaal goed gezind. Hebben we de mooiste zomer sinds een eeuw ofzo en juist op die ene dag dat er bijna zeshonderd bakkers met taarten in de rij moeten staan gaat het regenen!!!

 

En toch was het een feestje die dag. Maar weet je nog, als je vroeger als kind een feestje had waarop je teveel gesnoept had? Dat je blij en toch een beetje misselijk was, opgewonden van blijdschap maar ook doodmoe van alle indrukken? Nou dat gevoel, maar dan keer twee. Dat hadden we allemaal na die proefdag. Hadden we nog geluk dat Robert en ik niet alléén die honderden taarten moesten proeven. We hadden hulptroepen. Oudbakkers en -finalisten, toppers uit de bakkerswereld en gevestigde namen als Cees Holtkamp, Janneke Philippi, Michiel van Eerden enz.

 

En van die paar honderd bakkers gaan we in de uitzending terug naar vijftien bakkers buiten de tent en naar tien die in de tent door mogen in aflevering 2. Kun je het nog volgen? En ik kan je verklappen dat die keuze voor ons echt niet makkelijk is. Dat we soms met pijn in ons hart bakkers niet door kunnen laten gaan. Dat we weten dat ze beter kunnen en gewoon een pechdag hebben of dat ze juist zooooo graag willen en dan fouten maken die ze normaal gesproken nooit maken. En dat is nou het énige dat ik echt stom vind… Want ik gun het iedereen om daar in die tent de sterren van de hemel te bakken.

 

Oh ja, en wil je weten hoe het zit met de opdracht van de Flamkuchen? Kijk dan maandag naar Tijd van Max dan leg ik het uit!

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden