Heb jij je kinderen weleens zonder toestemming van school thuis gehouden?

 

Vandaag staan Andre Hazes jr en zijn Monique voor de rechter omdat ze buiten de vakantieperiode met de kleine Dré naar Amerika zijn gegaan. Zonder toestemming van school…

 

 

 

 

Op social media verschenen er vorig jaar leuke vakantiekiekjes van een blije Andre Hazes die met de liefde van zijn leven Monique en hun zoontje op vakantie waren in Amerika. Op zich niks nieuws onder de zon, ware het niet dat de kleine Dre in die periode gewoon op school had moeten zitten. Want, zo bleek, Grote Dre en Monique kregen geen toestemming van school om hun kind mee te nemen. Ze hadden die wel gevraagd en dachten dat ze die ook wel zouden krijgen omdat ze eigen ondernemers zijn, maar die vlieger ging niet op. Hun toen 5-jarige zoontje moest net als zijn klasgenootjes gewoon naar school

 

 

Nou, ik kom dus maar even uit de kast. Ik heb mijn kindertjes destijds ook weleens thuisgehouden. Ik ben heus niet roomser dan de paus en toen het ons een keertje beter uitkwam om een dag eerder op vakantie te gaan, deed ik net of mijn neus bloedde en meldde ze met een stalen smoel ziek. Buikgriep…

Ik nam ze zelfs zonder toestemming van de leerplichtambtenaar, maar met de zegen van de kleuterjuf, vanwege een jubileum twee weken mee op familiebezoek naar een ver land. ‘Dan knippen en plakken ze daar toch’, zei ik tegen de leerkracht. Bovendien werkten we op ons vakantieadres toen braaf het lijstje aan werkjes af dat de juf had meegegeven. Geen haan die ernaar kraaide.

 

 

Nou snap ik heus wel dat dit niet helemaal de bedoeling was en toen ze ouder waren hield ik me wel braaf aan de regeltjes, maar hoe erg is het nou dat een kleutertje van 5 er even niet is. Of strijk ik nu een heleboel mensen die er verstand van hebben tegen de haren in? Maar zeg eens eerlijk, heb jij je kleuter ook weleens ongeoorloofd thuisgehouden of op vakantie meegenomen?

 

 

 

Beeld: Instagram @andrehazes