Hotel Katoen

 

Maartje: In Goes – waarvan de G door de Zeeuwen wordt vervangen door een H die van diep moet komen – opende de voormalige chef van de Antwerpse brasserie Appelmans in 2015 een van de leukste, of in elk geval modernste brasserie-hotels van Zeeland.

 

 

 

 

 

 

Het idee: het (goede) eten van Appelmans aangevuld met luxe slaapkamers in het voormalig stadsarchief van Goes. En zo geschiedde. Eerst de brasserie: er is een groot terras dat geflankeerd wordt door een wand van planten in terracottapotten aan een gezellig, ietwat verstopt plein. Binnen staat een grote bar centraal in de zaak, daaromheen ronde tafels – het beste idee voor wie met een groter gezelschap wil tafelen – en zowel hoge als lage tafels voor twee of vier. Door een open raam achter in de zaak schuiven de chefs de ongecompliceerde, lekker Hollandse gerechten aan de lopende band het restaurant in. Grove boterhammen met garnalenkroketten, tosti’s, een klassiek twaalfuurtje (soep, brood, rookvlees, zalm of kaas en een kroket), ossenhaasbiefstuk, kabeljauw en goulash. Maar ook huisgemaakte limonade en Katoen’s IJsemmer: vers softijs met een kermis aan garnituren.

Bij de 23 kamers van het hotel kom je via een moderne betonnen hal die de twee panden schakelt. De hal leidt naar een witte trap die je naar de kamers brengt, van reguliere slaapkamers voor twee tot luxe suites waar ook een gezin prima een paar nachten kan verblijven. Van die laatste zijn er twee en je komt er via een loopbrug die zicht geeft op de daken van Goes. Favoriet? De suite met de vide. Boven op de vide staat een groot bed met krakend wit linnen – knappe jongen die daar nog uit komt. Of het moet voor een uitgebreide baddersessie zijn in het vrijstaande bad onder de historische oude spanten.

Hotel & Brasserie Katoen Bleekveld 9, Goes katoengoes.nl

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.