Best gek eigen­lijk

 

 

Biologisch en natuurlijk. Je hoort het al jaren, als het over eten gaat. Want we willen allemaal bewust bezig zijn en zo puur en goed mogelijk eten. Tenslotte gaat het allemaal door het mondje naar binnen.

 

Wil ik het toch eens hebben over wat we op ons gezicht smeren… Is er iemand die dan let op natuurlijk en biologisch? Meestal niet toch? Ik ook niet zo vaak. Je hebt maar één huid… Eigenlijk best shocking toch? Dat je veel beter let op wat je eet dan op wat je smeert?

 

Uit een eco-beauty-enquête kwam naar voren dat…

  • … we bij natuurlijke producten in eerste instantie aan voeding, schoonmaakmiddelen en wasmiddelen denken.
  • … we bij natuurlijk vaak meteen aan duur denken.
  • … we gewoon aannemen dat producten natuurlijk zijn, zonder naar de ingrediënten te kijken.
  • … we ondertussen zeggen dat we het wel belangrijk vinden.
  • … 40% biologische voeding belangrijk vindt.

 

Ik heb niet meegedaan met die enquête, maar had gewoon precies hetzelfde geantwoord, om eerlijk te zijn. En toch vind ik het best ‘apart’, dat we er blijkbaar zo over denken…

 

Als het in de buurt van m’n ogen komt, word ik wel meteen voorzichtiger

 

Voor die extra gevoelige plek maak ik een uitzondering. De rest is blijkbaar toch minder belangrijk. Als het over m’n ogen gaat, is de oogcrème van Dr. Hauschka een van m’n favorieten. Deze heb ik ooit voor het eerst gekocht in Londen. Onze beautyredacteur had het altijd over Dr. Hauschka, dus toen ik het daar bij Wholefoods-market zag staan heb ik het meteen gekocht. Ik loop altijd eetwinkels binnen, gewoon omdat ik heel erg van eten en eettrendjes hou. Viel ik met m’n neus in de beauty.

 

 

Intussen weet ik wel iets meer van Dr. Hauschka. Ze doen al lang niet meer alleen aan verzorgingsproducten, er is inmiddels een uitgebreide make-up-lijn. Kijk maar, onze Anita testte het laatst.

 

Ik heb trouwens iets leuks

Aan drie lezers van Franska.nl mag ik  een heerlijk rozen-verwen-set weggeven. Hoef je alleen maar even een mailtje te sturen naar winnen@franska.nl waarin je vertelt waarom jij die set graag wilt hebben. De set even zien? Kijk hier

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter