Harry en Meghan praten niet meer met de media… Met de Britse dan

 

Ooookeeee Harry en Meghan, waar zijn jullie nou eigenlijk precies mee bezig? Ze zijn in ieder geval hélemaal klaar met de media. Met de Britse media dan.

 

Daar willen ze niet meer mee praten en dan niet met de kranten The Sun, Daily Mail, Daily Mirror en Daily Express in het bijzonder. Die hoeven niet meer te rekenen op exclusieve nieuwtjes, foto’s en dat soort dingen. Het stel vindt namelijk dat deze vier kranten hen niet bepaald in een goed daglicht stellen en veel onjuiste roddels de wereld in helpen. Voor eventuele media-evenementen in de toekomst hoeven zij dan ook geen uitnodiging meer te verwachten. Duidelijke taal.

 

Maarre, dat betekent natuurlijk niet dat ze de media zat zijn. Want vandaag schuift Meghan wel aan bij Good Morning America, een — zoals de naam al zegt — Amerikaanse tv-show. Daar heeft ze haar eerste interview sinds ze geen lid meer is van de Royal Family. Hoe dit in Engeland valt, dat ze de Britse media blokken en vervolgens de Amerikaanse media omarmen? Nou, zoals je misschien wel al verwacht valt dat bijzonder slecht. Ik vind het ook wel een opmerkelijke beslissing, eerlijk gezegd.

 

Vonden Meghan en Harry uiteindelijk ook allemaal niet zo handig, dus hoe groots het interview werd aangekondigd, hoe snel dat ook weer werd afgezegd. Waar zijn jullie eigenlijk mee bezig? Ik heb niet het idee dat het helemaal lekker gaat bij die twee. De oorlog verklaren aan de Britse media, waar Harry altijd goed mee was, verhuizen naar Canada, dan toch weer willen verhuizen naar LA of Malibu… En ondertussen schrijft de pers er maar over door dat Harry niet zo gelukkig is. Ik gok zo dat na deze Britse mediabreuk die berichten er niet malser op worden.

 

Een royaltyexpert ben ik absoluut niet, maar ik ben altijd in voor een weddenschapje: ik geef ze nog maximaal een jaar voordat de scheiding wordt aangekondigd. Ik voel aan mijn water dat de Britse pers allang dit soort weddenschapjes heeft lopen. En waarschijnlijk gaat Oprah dan de eerste zijn die hét interview met Meghan weet te strikken.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer