Happy & healthy het nieuwe jaar in

 

Teveel gegeten? Zo overleef je toch met een lekker gevoel Ouderjaarsavond. En ga jij lekker het nieuwe jaar in.

 

Zo, dat waren fijne dagen. Natuurlijk hebben we allemaal net weer iets te veel gegeten. Zo gaat dat. Nu niet opeens allerlei capriolen uithalen om af te vallen, dat is niet realistisch (en al helemaal niet leuk). Als je gewicht weet te behouden tot het nieuwe jaar, dan is dat al heel knap. En met een beetje beweging erbij kun je ook gewoon genieten van de oliebollen, appelflappen en champagne.
Geen zin in de sportschool? Met een goede wandeling van een uur verbrand je al snel 300 calorieën. Bovendien voel je je er fijner door. Even onderuit gezakt een kerstfilm kijken is ook fijn, maar van dagenlang bankhangen word je lamlendig. Dus hup, in de benen.
Tussen het winkelen, aanrommelen en werken door weinig tijd voor iets sportiefs? probeer dan de 7 Minutes workout eens. Een pittige workout, maar hij is geweldig. In heel korte tijd train je al je spieren en heb je bijna net zo veel effect als een uur sportschool. Nog leuker: je voelt je meteen hartstikke fit en slank.
Wist je trouwens dat een appelflap twee keer zoveel calorieën bevat als een oliebol? Dus als je het toch niet uitmaakt, grijp naar de oliebol. Een appelbeignet is nóg beter. Kijk maar eens in dit schemaatje:

 

 

 

Door: Wies Verbeek. Sfeerbeeld Homepage: Yoka

 

 

Oliebol van 75 gram, 135 kcal
Appelflap van 100 gram, 400 kcal
Appelbeignet 1 stuk van 55 gram, 100 kcal
(dit zijn gemiddelden, de ene bakker bakt vetter dan de ander)

 

Goed bezig zijn hoeft totaal geen moeite te kosten. Natuurmonumenten organiseert de leukste natuuractiviteiten voor volwassenen en kinderen. Kijk op natuurmonumenten voor de meest uiteenlopende uitjes; van een sprookjesachtige lichtjeswandeling door Nationaal Park Veluwezoom tot een jutterstocht op Schiermonnikoog.

 

Komt dat even goed uit: champagne bevat eigenlijk niet eens zoveel calorieën, in ieder geval minder dan wijn (1 glas champagne: 70 kcal, 1 glas witte wijn: 130 kcal). Moet je de bubbels nog kopen, kies dan voor een champagne waar geen suiker aan is toegevoegd. Champagne Brut Nature, Champagne Brut Zero en cava bevatten minder suikers dan prosecco en hebben daardoor minder calorieën.

 

Van een dagje sauna word je niet dunner, maar het is wel heel fijn en verfrissend. Sowieso is een dagje ontspanning altijd goed. Kijk hier voor reviews en aanbiedingen voor Sauna’s in Nederland.

 

Tot slot: Feestdagen heten niet voor niets feestdagen, dus kwel je zelf niet. Dwangmatig de dingen die je lekker vindt laten staan werkt alleen maar averechts. De kans dat je terugvalt en obsessief gaat eten wordt groter als je jezelf van alles ontzegt. Op naar een goed Oud & Nieuw.