Het zijn handige jongens bij de Postcode Loterij

 

Als ik op de radio een vrolijke ernaast-pisser hoort, besluit ik mijn al jaren sluimerende goede Postcode Loterij-voornemen nu eens echt ten uitvoer te brengen.

 

Hè hè, poeh poeh, nou nou, het is gelukt, maar man man, je hebt er wel doorzettingsvermogen voor nodig. Mijn laatste poging was ik al lang weer vergeten tot ik op de radio een vrolijke ernaast-pisser hoor. Opgewekt vertelt hij dat zijn hele straat in de miljoenen gevallen is en hij niet. Nee, dat vindt hij geen enkel probleem en ik hoor aan zijn stem dat hij het meent. Deze man is gewoon gelukkig met zijn leven. Mooi.

 

Dat brengt mij ineens op mijn al jaren sluimerende goede voornemen om eens met wat minder loten mee te gaan doen aan de Postcode Loterij. Om onverklaarbare reden heb ik er namelijk vier. Geen idee hoe dat zo gekomen is. Op een onbewaakt moment zal ik er wel ingeluisd zijn, want het zijn handige jongens daar. Maar als ik zo nu en dan mijn bankafschriften bekijk, vind ik het toch steeds wel een serieuze bak geld iedere maand. En het enige wat ik win zijn stroopwafels, Ben & Jerry’s of Tony Chocolonely… x 4 = veel te veel, scheelt zo een paar kilo per jaar.

 

Weet u zeker dat u niet nog mee wilt spelen voor de Jackpot van 5,67 miljard?

 

Dus besluit ik om nog maar met één lot mee te spelen. Dat wil ik al een jaar of drie en ik heb er ook al diverse telefoontjes aan gewaagd. Maar het lukt me gewoon niet om voet bij stuk te houden als ik zo’n geraffineerd geïnstrueerd type aan de lijn heb, want:

 

1. als je belt, is het volgens het bandje zó druk dat je beter op een ander tijdstip terug kunt bellen. Sorry daarvoor. Als je echter aan de lijn blijft, ben je binnen 10 seconden aan de beurt merk ik;

 

2. dan begint de krachtmeting: waarom wilt u opzeggen? Omdat ik het een bak geld vind. Ja maar, u steunt de goede doelen. Dat weet ik en dat is heel mooi, maar na twintig jaar en misschien wel 10.000 euro wil ik drie loten schrappen. Wilt u niet nog mee spelen voor de Jackpot van 5,67 miljard? NEE, dat wil ik niet! Weet u dat zeker? JA, dat weet ik zeker!

 

N.B. Als je zegt dat je nog wel wilt meespelen voor de Kanjer der Kanjers o.i.d., maar meteen daarna wilt uittreden, kan dat niet, dan moet je daarna alsnog bellen;

 

3. dat vergeet je en voor je het weet is er weer een jaar voorbij.

 

Maar… vandaag is het me gelukt! Ik deel het blijde nieuws op Facebook. Een van de eerste reacties: zul je net zien dat er bij de volgende trekking een gigantische prijs op jouw straat valt en daar krijg je dan maar ¼ van. Nog zo’n trucje van onze vrienden van de Postcode Loterij. Het zij zo.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl