Grappig: mensen die vertellen over hun ervaring met het ontwaken uit een narcose

 

Doodeng vind ik het om onder narcose te gaan. Echt verschrikkelijk.

 

 

 

Gelukkig heb ik dat maar één keer hoeven doen, toen ik zo’n zeven jaar was. Gelijk wel aan m’n oog dus dat was medium, maar ik heb het overleefd. En: ik heb daarna geen intens gekke uitspraken gedaan, want dat komt nog wel eens voor. Tsja, die pijnstillers kunnen nog wel eens rare dingen met je doen. Maaaarrr dat zorgt ook voor de nodige hilarische anekdotes. En die werden uiteraard weer verzameld op Reddit (waar anders?), waar de volgende vraag werd gesteld: ‘Anesthesiologists of Reddit, what was something you won’t forget hearing from someone that was under?’ De antwoorden zijn lang niet van anesthesiologen maar vooral van patiënten, maar daarom niet minder hilarisch.

 

1. ‘Mijn man moest onder narcose voor zijn verstandskiezen. Hij was nogal bang en is zo’n type dat overal goed op voorbereid is, dus hij had alle bijwerkingen van narcose opgezocht. Eén van die bijwerkingen was dat hij ‘grondige desoriëntatie zou kunnen ervaren bij het wakker worden’. Toen hij ontwaakte opende hij één oog, keek de kamer rond, zei toen heel chagrijnig: ‘Ik zou dit niet GRONDIG noemen.’ Toen moest hij huilen.’

 

2. ‘Ik gaf een jonge vrouwelijke patiënt haar verdoving voor een standaard colonoscopie en terwijl ik haar de propofol gaf, kickte het al bij haar in. Ze ging rechtop zitten en schreeuwde tegen iedereen in de kamer: ‘IK HEB MIJN KONT GESCHOREN VOOR JULLIE’ en viel vervolgens in haar kussen in een diepe slaap.’

 

3. ‘Ik kwam echt nét uit mijn narcose. Blijkbaar herkende ik mijn vrouw niet en weigerde ik haar aanrakingen. Ik zei haar dat ze mooi was, maar dat ik al getrouwd was.’

 

4. ‘Verpleegster hier, met een verhaal van toen ik 22 was. Een tiener ontwaakte uit zijn narcose, keek me aan en zei: ‘Hééé, jij bent het meisje van vannacht!’ Ik moest iedereen er een paar keer van verzekeren dat ik níet dat meisje was.’

 

5. ‘Terwijl ik iemand verdoofde voor een colonoscopie, zei die patiënt: ‘Jij bent knap. Ga je m’n kont zien?!’ ennnn viel toen in slaap.’

 

6. ‘Eén van mijn vrouwelijke patiënten kwam bij van een verdoving en zette haar man nogal voor schut (die ook in de kamer was) door te vertellen dat hij het lekker vindt om Vicks op zijn rug gesmeerd te krijgen tijdens de seks.’

 

7. ‘Toen mijn moeder ontwaakte, vroeg de dokter haar of ze de mensen in de kamer herkende. Ze herkende mijn zus, noemde mij m’n broer, lachte toen naar mijn stiefvader en noemde hem een zak.’

 

8. ‘Blijkbaar zei ik tegen mijn anesthesioloog terwijl hij me verdoofde: ‘Verpest dit niet, ik weet waar je werkt.’’

 

9. ‘Mijn artsen zeiden dat ik ze bij ontwaken vertelde dat ik van honden hou en de Taliban wilde opeten.’

 

10. ‘Mijn man nam eens Ambien en dat zorgde ervoor dat hij helemaal van de kaart raakte. In eerste instantie zei hij niet de trap op te kunnen lopen omdat hij een Transformer was en zijn benen nu wielen waren. Eindelijk had ik hem boven gekregen, toen hij de observatie deed dat het echt prachtig zou zijn als perzikbomen net zo tegen elkaar zouden kunnen zingen als walvissen. ‘Ik wed dat ze dan Adele zouden zingen.’ Toen barstte hij in huilen uit.’

 

11. ‘Ik ontwaakte nadat ze mijn hart hadden gereset en riep: ‘Hey! HEY!’ De verpleegster vroeg wat er was en toen riep ik: ‘Mijn borst doet echt veel pijn!’ Antwoord: ‘Dat komt doordat je net een shock hebt gekregen.’ Ik zei ‘oh’ en viel weer in een diepe slaap.’

 

Beeld: Grey’s Anatomy

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer