Good old Fleetwood Mac is back

 

Toen ik nog een klein Ireentje was bracht de Amerikaanse band Fleetwood Mac een van hun mooiste nummers uit. Drieënveertig jaar later is het weer een hit met dank aan TikTok.

 

Iedereen die kinderen heeft weet inmiddels van het bestaan van TikTok. Het is een van de populairste apps op dit moment met meer dan 100 miljoen gebruikers. Op TikTok maak je een filmpje van jezelf terwijl je een liedje playbackt of een dansje doet. Supersimpel en reuzegeinig.
 

En ook op TikTok heb je inmiddels grote sterren met een heleboel volgers. Een van die beroemdheden is Nathan Apodaca die een filmpje van zichzelf plaatste terwijl hij al skateboardend uit een flesje cranberrysap drinkt. Niks bijzonders natuurlijk, maar de muziek trekt de aandacht.
 

Want op de achtergrond hoor je de klassieker Dreams van Fleetwood Mac. TikTok ontplofte werkelijk en er kwamen een heleboel video’s van andere mensen die al skateboardend een fles sap dronken. (Hoe dat werkt begrijp ik ook niet helemaal, maar goed.) Zelfs Dr. Phil, je weet wel, die van Oprah Winfrey, maakte er eentje.
 

En zo kwam het filmpje ook terecht bij Mick Fleetwood. Mick is de beroerdste niet en ook hij plaatste een filmpje waarop hij al skateboardend met een flesje sap te zien is.

 

 

De rocker is een beetje ouder en grijzer weliswaar, maar tjonge wat is dat nummer toch geweldig. Na 43 jaar staat het inmiddels weer in de hitlijsten en hoor ik mijn kinderen het nummer een paar keer per dag draaien. Zo truttig is die muziek uit de jeugd van hun moeder dus niet.
 

 

Even nog een keertje lekker luisteren? Komt ie:

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit