Even over Marianne thieme

 

Was jij ook een beetje in shock toen je hoorde dat Marianne Thieme dag met haar handje tegen haar Partij voor de Dieren zei?

 

Natuurlijk snap ik best dat een mens weleens iets anders wil in het leven en dat je na veertien jaar letterlijk alle hoeken van De Kamer hebt gezien, maar toch vond ik het gek. Het leek abrupt. Dat zal het voor haar zelf ongetwijfeld niet zijn geweest, maar mij kwam het wat rauw op mijn dak. 

 

Ik hoopte gisteren op wat achtergrondinformatie en een toelichting op haar vertrek. Maar die bleef uit. Net zoals ze, na best lang afwezig te zijn geweest door ziekte, niet wilde vertellen wat ze had gehad. Daar blijf ik een beetje op kauwen. Want natuurlijk mag iemand zelf beslissen over wat ze wel en niet deelt met de wereld. Maar ze is wel een publiek figuur en zou andere vrouwen misschien kunnen helpen door haar verhaal te vertellen. Als ze bijvoorbeeld overspannen is geweest dan zou ze een lans kunnen breken voor andere vrouwen die daarmee kampen.

 

En je vertrek, ja jongens, daar willen we toch wel een verklaring voor hebben. De facto hoeft het natuurlijk niet, maar jeetje joh, dat ben je toch zeker aan je electoraat wel een beetje verschuldigd? Mij houdt het bezig omdat ik, ondanks dat ik niet op haar stemde, wel echt een beetje van Thieme ben gaan houden. Iemand die haar partij zo ademt, zo leeft voor de zaak. We willen zo graag een antwoord op het waarom. 

 

Afijn. Als je meer weet, zeg je het me?

 

PS Las in Het Parool dat Thieme morgen en groot interview geeft in de Groene Amsterdammer. Ben benieuwd.

 

Mooie dinsdag,

May-Britt 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach