Ghislaine Maxwell-update

 

Hoe is het met ’s werelds meest gehate persoon?

 

 

Ghislaine Maxwell, de letterlijk partner in crime van wijlen Jeffrey Epstein was en die minderjarige meisjes voor hem en zijn vieze vriendjes ronselde, zit al bijna een jaar (nadat ze vorig jaar ineens was opgepakt) in een zwaarbeveiligde gevangenis in New York. Alhoewel ze het daar niet bepaald naar haar zin heeft (toegegeven: het verblijf in een cel van 2 bij 1,85 meter met een betonnen bed staat vrij ver af van een leven waarin je per jet hopt van de Malediven naar Parijs en Miami), maar de kans dat ze deze plek voorlopig tot haar ‘thuis’ moet rekenen is vrij groot aangezien er een verse aanklacht aan het toch al niet onaanzienlijke lijstje is toegevoegd. Wederom een minderjarig meisje dat door haar zou zijn geronseld en zou zijn voorbereid op seks met Epstein en de zijnen.

 

Even een update.

 

1.  Borgverzoeken

Ghislaine Maxwell heeft al drie keer verzocht om de uitspraak thuis af te mogen wachten, want die gevangenis is ‘onmenselijk’. Ze zou elk kwartier worden gewekt om te kijken of ze nog leeft (een niet onlogisch gevolg omdat men er alles aan wil doen om te voorkomen dat zij, net als Epstein, ook zelfmoord zou plegen), verder mag ze alleen op werkdagen haar eigen laptop gebruiken en moet ze het de andere dagen met de computers van de gevangenis doen die volgens haar advocate zo traag zouden zijn dat ze zich niet goed kan voorbereiden op haar zaak omdat ze alle stukken niet goed kan lezen. Ze zou zijn vermagerd, niet kunnen slapen en haaruitval hebben. Ik probeer de zin ‘hoe denk je dat het leven van jullie slachtoffers de afgelopen jaren is geweest?’ te onderdrukken. Dat lukt niet.

 

2.  Extra aanklacht

Inmiddels zijn er vier officiële aanklachten tegen haar van ‘sex-trafficking’ van minderjarige meisjes. Omdat er net een vierde zaak aan is toegevoegd, zou het kunnen dat de rechtszaak die voor juli gepland staat zal worden uitgesteld.

 

3.  Liefhebbende echtgenoot

Ghislaine was intussen getrouwd en haar echtgenoot herkent zijn vrouw in niets van de aantijgingen en zegt dat Ghislaine een liefdevol mens is. Tijd om de roze bril af te zetten, makker. Misschien moet hij de documentaire Filthy Rich even gaan bekijken.

 

4.  Liefhebbende broer

Gelukkig voor Ghislaine zijn er mensen die het beste met haar voor hebben. Zo pleit haar broer ook voor een menselijker behandeling dan die ze nu krijgt in het Metropolitan Detention Center, omdat het mensonwaardig zou zijn. Ik ben heel benieuwd welk stempel haar broer drukt op het verhandelen en misbruiken van minderjarige meisjes. Is dat wel menswaardig?

 

Afijn, Ghislaine blijft zitten waar ze zit, de lijst aanklachten groeit. Net als onze hoop op gerechtigheid.

 

Meer lezen over Ghislaine Maxwell? Bijvoorbeeld over hoe je in naam der vrede zo kunt zijn als zij?

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach