Gezocht: hork van een kerel

 

Je kent ze wel, van die mannen die zichzelf he-le-maal geweldig vinden en altijd het hoogste woord willen hebben. Ten koste van hun partner.

 

 

Een kennis van me heeft er zo eentje thuis op bank zitten. Een bullebak van een kerel, met praatjes voor tien. Hij weet het altijd beter en laat dat merken ook. Zijn vrouw zit dan maar een beetje schaapachtig te lachen en laat het allemaal gebeuren.

 

Ze is zijn persoonlijke huissloof en mocht hij zijn dag niet hebben, dan kan hij zich altijd op haar afreageren. Hij neemt nooit een bloemetje voor haar mee en vergeet zelfs haar verjaardag. Zo’n man werkt bij mij als een rode lap op een stier en ik denk alleen maar: hoe is het mogelijk…. 

 

Mijn meneer is gelukkig wel goed opgevoed door zijn moeder. Noem me ouderwets of ongeëmancipeerd maar ik vind het wel leuk als een man de deur voor me openhoudt of mijn jas aangeeft. Voormalig advocaat Bram Moszkowicz is ook zo’n charmeur en weet wel hoe het moet. In het radioprogramma van Wilfred Genee zegt hij daarover: ‘Ik ben geboren in Maastricht en dat is nog wel hetzelfde land, maar toch zijn de mannen daar wel wat attenter ten opzichte van vrouwen.’ Wilfred ziet er wel een televisieformat in om samen met Bram de Hollandse hork een beetje op te voeden.

 

Daarom zijn ze nu hard op zoek naar leuke vrouwen met een nogal onbehouwen partner. Dus wil jij jouw kikker omtoveren tot charmante prins, dan kun je je hier aanmelden. Ik denk dat ik die kennis dit stukje even laat lezen. Dames, doe er je voordeel mee!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit