Stuur je boeken uit zwerven!

 

Gisteren is de Kinderboekenweek begonnen en er is een nieuwe ‘dag’ in het leven geroepen: Nationale Kinderzwerfboekdag. Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Laten we daarom allemaal gelezen kinderboeken uit zwerven sturen! Lees hier hoe je dat doet.

 

 

Kinderen die iets doen om de wereld een beetje mooier te maken, er is maar weinig ontroerender, toch? Mikai (9) uit Hellevoetsluis is er zo eentje. Als zeer enthousiaste ambassadeur was gisteren, Nationale Kinderzwerfboekdag, voor hem een van de belangrijkste dagen van het jaar.

 

Twee jaar geleden timmerde hij eigenhandig een kratje in elkaar, waarna zijn KindzwerfboekStation een feit was. Het werd een hit, en na een oproep op Facebook stroomden de boeken binnen. Samen met zijn moeder Elisah lukte het hem om in de wijde omgeving van zijn woonplaats negen complete schoolbibliotheken en duizenden boeken van particulieren en rommelmarkten uit zwerven te sturen.

 

Mikai en Kinderzwerfboek hopen vandaag een recordaantal kinderboeken te laten zwerven. In Nederland zijn inmiddels al 1.800 KinderboekzwerfboekStations, maar er zijn er veel meer nodig!

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp dat wil dat álle kinderen in Nederland boeken hebben om te lezen. Daarom zet het zich in voor meer KinderzwerfboekStations in aandachtswijken. Stuur jij jullie gelezen exemplaren vanaf nu ook uit zwerven? Dan maken we samen met Mikai de wereld een beetje mooier!

 

Op de site van Kinderzwerfboek vind je het dichtstbijzijnde Station, kun je zwerfstickers aanvragen en lees je meer over de organisatie.

 

 

Door Caroline Griep