Gender Reveal Party? Liever een geboortekaartje

 

In Californië veroorzaakte een Gender Reveal Party door een rookmachine zelfs een bosbrand.

 

Wij pleiten voor de terugkeer van het geboortekaartje, om te laten weten of het een jongen of een meisje is geworden.

 

Op dit ogenblik woedt er een grote bosbrand in Californië door een zogenaamde ‘Gender Reveal Party’. Op zo’n feestje maken toekomstige ouders tegenwoordig bekend gemaakt of het kind een jongen of meisje wordt. In Californië ging dit onder begeleiding van een rookmachine, die waarschijnlijk de brand heeft veroorzaakt.

 

Drie jaar geleden was dat ook al eens gebeurd in de staat Arizona. Toen werd het geslacht van de aanstaande baby onthuld met behulp van een blauw gekleurde explosie, die al snel uitmondde in een grote brand die pas na een week werd geblust.

 

De trend van een feestje rondom de onthulling is vanuit de VS ook langzaam overgewaaid naar Nederland. Net zoals Valentijnsdag, Halloween, Sweet Sixteen en 21-diners. Natuurlijk gun ik ieder zijn feestje. Zeker in deze Coronatijd beseffen we juist hoeveel we die missen. Ik heb zelf met de opgroeiende kids ook genoten van met name de Sweet Sixteen en 21-diner.

 

Maar ik zie dat kinderen steeds meer een show voor de ouders worden. Moeders die op social media elk stapje van hun kind delen. Influencers die elke maand half naakt op Instagram de groei van hun buik tonen. Dit alles in de hoop op veel likes en andere respons. Is het kind eenmaal geboren dan start vervolgens de ratrace wie elk jaar de meest originele kinderverjaardag weet te organiseren. Om dat ook weer via social media te delen.

 

Mijn vrouw en ik zijn nog steeds blij dat zelfs bij de geboorte van onze kids niet wisten wat het zou worden. Ja, we hadden dus vooraf twee lijstjes met namen nodig en we wisten ook niet of de babykamer roze of blauw zou zijn. Onhandig, zou de huidige generatie zeggen. Maar niets mooier, groter en puurder om juist pas op het moment dat het kind spartelend en verdwaasd de wereld in komt, te realiseren of je een zoon of een dochter hebt. En vervolgens hiervan de buitenwereld op de hoogte te brengen door via geboortekaartjes en een ooievaar op je ruit. Gewoon met zijn tweetjes. Gewoon zonder rookmachine. Echt, minder is dan echt meer.

 

 

Door: Falder.nl