Gekke mensen

Grof geld betalen om weer in een vliegtuig te zitten, weer in de lucht te zijn. Kan ik me voorstellen als je echt ergens naartoe moet.

 

 

Maar wat als die bestemming er helemaal niet is? Als de enige lol ‘m erin zit dat je aan het vliegen bent? Om vervolgens weer terug te keren naar hetzelfde vliegveld waar je zo’n zeven uur eerder bent opgestegen? Geen klap aan, toch? Zo denk ik er in ieder geval over. En als jij er precies zo over denkt: niet iedereen is zoals wij.

 

In Australië is vliegen om het vliegen namelijk een hit op het moment. Een coronahit. De ‘vlucht naar nergens’ was in no-time uitverkocht. Uitgevoerd door Qantas, beginpunt Sydney en eindpunt dus ook Sydney. Men betaalde om zeven uur in de lucht te zitten, met 150 man, om vliegtuigeten geserveerd te krijgen en een beetje naar buiten te staren.

 

Dit soort luxeproblemen snap ik écht niet hoor. Is het nou zo’n kwelling om een half jaar of een jaar niet te vliegen? En als je dan ook nog in Australië woont… Een gigantisch land. Ga eens op ontdekking in eigen land, zou ik zeggen. Zelfs in ons kleine Nederland zijn er nog zoveel plekken die voor mij onontdekt zijn.

 

En dan de hele ecologische-voetstap-kwestie. We ervaren steeds meer vliegschaamte, want vliegen is zo slecht voor het milieu en we moeten er bewust mee omgaan. Maar met het succes van deze vlucht kan ik me voorstellen dat Qantas, bij gebrek aan bestemmingen, meer vluchten ‘naar niets’ gaat uitvoeren.

 

Ik vind het maar een raar decadent idee. Lekker voor Qantas dat er nog een beetje geld binnenkomt, maar kom op zeg…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer