Geen doggy bag maar een doggy menu in dit restaurant

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: dit restaurant heeft een menu voor je viervoeter.

 

 

Uit eten gaan met je hond is als een date die niet verkeerd kan gaan. Behalve als je bij een restaurant aankomt waar ze niet helemaal dog-friendly zijn. Waar je op een bakje water niet hoeft te rekenen, sterker nog: je viervoeter mag niet eens naar binnen. Be-lach-e-lijk. Dit soort restaurants zijn wat mij betreft passé en hoe Café Camelot in Zutphen het aanpakt is helemaal van nu: er is gewoon een menu voor je hond. Hóe tof is dat?

 

En nee, het is niet een flauw grapje in de vorm van een doggy bag die je kan meenemen voor je hond die jouw leftovers mag – al is dat altijd een optie natuurlijk. Maar bij Café Camelot kan jouw hond ook gewoon meegenieten van een volwaardig diner. Gemiste kans is dat ze nog geen hondenwijn serveren (want ja, dat bestaat dus in de vorm van Pawsecco), maar wat niet is kan nog komen.

 

En wat staat er op het menu du jour voor m’n date?
Sowieso is het aperitiefje van het huis; een lekkere bak vers water. Daarnaast kan je á la carte kiezen voor een KnabbelKluif Klein (voor de Chihuahua’s en andere kleine viervoeters), de KnabbelKluif Middel (voor de grotere eters) en mijn persoonlijke favoriet: het Verrassingsmenu! En dat allemaal voor zachte prijsjes tussen de één en vijf euro.

 

Ik hoop dat veel restaurants dit leuke voorbeeld gaan volgen en dat onze honden meer worden gezien als volwaardige gasten mét eetlust. Oh, even belangrijk te vermelden: je hoeft niet een persoon extra te reserveren. Zo volwaardig zijn ze ook nog weer niet, hè.

 

 

Beeld: Café Camelot Zutphen

 
 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer