Garnalenballetjes

 

Hét borrelballetje voor deze week.

 

Wat hebben we zonnige dagen gehad. Natuurlijk moet dat gevierd worden en dat doen we met deze garnalenballetjes.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g Hollandse garnalen
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Boter of zonnebloemolie (om in te bakken)

 

Zo maak je het

Doe de garnalen in een schaal en prak ze fijn. Voeg het ei en het paneermeel toe. Meng dit goed en breng het mengsel op smaak met de kruiden. Draai er balletjes van en bak de balletjes mooi goudbruin in een pan met boter of zonnebloemolie. Serveer de balletjes met mayonaise, mosterd of een wat pittigere saus. Tip: Doe er een schijfje citroen bij.

 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares