Gaat Meghan Markle een column schrijven voor Vogue?

 

De Britse royalty regels neemt de nieuwste Duchess of Sussex Meghan Markle niet zo heel serieus.

 

Babyshower? Een absolute no go, maar madame houdt er dan toch gewoon eentje buíten Engeland? En nu kwam gisteren ook nog eens naar buiten dat het er alle schijn van heeft dat ze de Insta van Harry en zichzelf zélf gewoon managet. Oftewel ook een no go, aangezien social media absoluut niet royalty approved is. Ik denk dat Queen Elizabeth nauwelijks van dit Insta-nieuws is bekomen, en nu is de volgende scoop alweer voorpaginanieuws. Arme koningin.

 

En die volgende scoop heeft alles te maken met de Amerikaanse, en misschien wel Engelse Vogue. Volgens de Daily Mail is Meghan momenteel druk in overleg met opperbaas Anna Wintour over een terugkerende column. Een terúgkerende column, ja, die arme Queen Elizabeth krijgt een hartverzakking als ze het hoort. Maar Meghan weet natuurlijk echt wel dat een persoonlijke column in een Vogue wel eens haar royal exit kan betekenen en daarom gooit ze het over een andere boeg. De column zal namelijk gaan over haar liefdadigheidswerk en wordt gepubliceerd in de Amerikaanse én Britse Vogue. Daarnaast wil ze niet zichzelf in het middelpunt zetten, maar juist de nadruk leggen op de women’s empowerment. Oké, oké.

 

Maar dat is niet het enige. Naast die column zou ze met de Britse Vogue in onderhandeling zijn voor een volledige editorialshoot, voor de editie van september. Ze zou hierin poseren in outfits van opkomende designers, om die wat meer in de spotlight te zetten. Een mooi idee natuurlijk, maar nogmaals: hoe gaan de royals hierop reageren? Vogue is de laatste tijd haar koers wel wat aan het wijzigen en legt steeds meer de nadruk op de kracht van vrouwen, maar ik gók dat Buckingham Palace het nog ziet als een modeblad. Een beetje bekrompen, dat zeker, maar het Britse koningshuis staat ook niet echt bekend om haar moderniteit.

 

De grootste aanstichter van de Vogue-roddels? Amal Clooney. Die zou Meghan hebben aangespoord om Vogue te benaderen om haar liefdadigheidswerk te promoten. Zelf ben ik heel benieuwd of het uiteindelijk gaat gebeuren. Tot niemands verrassing wil Buckingham Palace natuurlijk niet op de geruchten reageren, maar reken maar dat er daar achter de schermen druk wordt vergaderd over de nieuwste Markle-gate.

 

 

Want hoe populair Meghan ook is in Engeland (en hubby Harry natuurlijk ook), de laatste tijd is het Britse volk niet heel erg blij met haar. En als je bedenkt hoe serieus Engeland het koningshuis neemt, zal daar wel iets van crisismanagement aan te pas moeten komen. De reden? De doop van baby Archie. Die werd namelijk achter gesloten deuren gedaan (oh no) en de peetouders zijn óók niet bekend gemaakt (OH NO). Ja, dat schoot effe in het verkeerde keelgat bij het volk. Zeker omdat Meghan en Harry er geen probleem mee hadden om wel even drie miljoen pond uit te geven aan de renovatie van hun nieuwe landhuis, Frogmore Cottage (hoe leuk is die naam trouwens? Klinkt als een schattig minihuisje in plaats van als een gigantische mansion). En die drie miljoen haalden ze wel uit publieke fondsen. Oei. Meghan, ga je daar ook een column over schrijven? Dan hangen de mensen zéker aan je lippen.

 

 

Door: Redactie Amayzine